Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megőrít, hogy nem tudok nemet...

Megőrít, hogy nem tudok nemet mondani!?

Figyelt kérdés
Bármit kérnek tőlem, igent mondok, pl. elhívnak egy koncertre, gyűlölöm azt a zenét, de mégis elmegyek. Megkér a nagynéném, hogy pakoljam el a cuccait a pincében, erre megcsinálom. Fölajánlottak egy gagyi munkát (kritikán aluli fizetés, sok meló) és elfogadtam. Pedig egyiket se akartam. Amikor kérdezték magamban üvöltöttem, h NEEEM, erre azt mondom, h persze. Utána annyira ideges vagyok, hogy a fejemet verném a falba. És anyám is csak nehezíti a helyzetet, mert mindig mondogatja, hogy mindenkivel rendesnek kell lenni, ne vesszek össze senkivel... Próbáltam változtatni, néha össze is jött, de van 1 ember (1 rokon) , akinek sose tudok nemet mondani és ki is használja, vásároljak be neki, csináljam ezt, csináljam azt, kísérjem el vhova, ahova nem is akarok menni, ő szervezte a munkát is, szezonális, szerencsére csak 4 hónap, 1 hónapja csinálom, de gyűlölöm, már az 1. nap után ki voltam készülve. Tiszta idegroncs vagyok már ez miatt.

2015. márc. 4. 20:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Gondold át, hogy miért félsz ennyire nemet mondani.

Félsz a konfliktustól?

Szerintem gyakorolj magadban, hogyan mondanál nemet. Aztán menj át a rokonhoz, ha ugyis kerne valamit és probáld ki, hogy milyen.

Csak onbizalomra van szukséged.

2015. márc. 4. 20:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Az jó,ha mindenkin segítesz,bármire megkérnek te azt megteszed,ez jó dolog.Viszont az,hogy valaki kihasznál(és persze te ezt észreveszed,mert van aki nem veszi észre hogy kihasználják ,annyira leköti valami),az nem helyes dolog,ezt ne hagyd.
2015. márc. 4. 20:34
 3/3 A kérdező kommentje:
1x nemet mondtam neki és elkezdte nyomni, hogy jól van akkor, majd én is így segítek neked, volt hogy nem akartam elmenni vele vhova és már ilyen könnyes szemmel nézett, így hogy mondjam azt, h nem. Ráadásul, ha anyám ott van, látja, hogy majd szétrobban az agyam, akkor nem segít ki, hanem még a másikat erősíti.
2015. márc. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!