Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyesek miért hiszik, hogy...

Egyesek miért hiszik, hogy minden itteni kérdésre válaszolniuk kell? (Erre bárki írhat, mielőtt valaki beleköt. )

Figyelt kérdés

2 dologra gondolok.

Az egyik: az, hogy valaki nem is teljesen kompetens egy témában, de valamiért muszáj odaírnia. Például valaki feltesz egy kérdést, aminek lejár az aktualitása, vagy például nem a célközönség válaszol (nem az a korosztály).Vagy amikor felteszel egy kérdést nőknek, és sok olyan válasz érkezik, hogy "én ugyan férfi vagyok, de..."

Nem tagadom: sok esetben tud segíteni így is az illető, például van egy ismerőse, akivel ilyen történt, vagy egyéb módon releváns válasza, de ez csak egy része a fent említett választípusoknak.

A másik: a kioktató. Nem akarok álszent lenni, velem is előfordult már, hogy nem mehettem el valami nélkül szó nélkül. Egyes esetekben jogos is. Pl. amikor valaki nem segítséget kér a házijához, hanem azt várja, hogy megoldják helyette, és meg sem köszöni, vagy amikor valaki ahhoz kér segítséget, hogyan sértse meg az öreg nénit az utcában, csak mert menő. De például láttam egy kérdést, ahol egy lány megkérdezte, hogy a felsorolt 3 zenekr közül melyik a legjbb, és mondott 3 mainstreem zenekart. Erre jöttek a nagy rockerek, hogy ők most aztán leírják, kiket kell hallgatni. Félreértés ne essék: ÉN IS rocker vagyok, 20-30-40 éves zenéket is hallgatok, de szerintem ez szükségtelen. Mert nyilván a világon rengetegen vannak, akiknek valami nem tetszik, de most nem őket kérdezték. Szerintem az ilyen kérdés vagy rajongóknak szól, vagy olyan embereknek, akik nem szeretik az adott 3 bandát, de képesek felállítani egy sorrendet, hogy "én ugyan rocker vagyok, de emiatt meg emiatt szerintem az említettek közül ő meg ő a legtehetségesebb" (egymáshoz viszonyítva, nem Freddie Mercuryhoz, mert azt a kérdező nem kérdezte.)

2015. febr. 18. 23:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Na pl. most nagy hibat kovettel el, h elarultad csaj vagy, mert kapni fogod a virtualis megkurasokat."

Máskor is túléltem már, most is túl fogom.

Egyébként sok mindenben igazatok van, de én is épp ezért hangsúlyoztam annyi mindent, mert 3 mondatban is megfogalmazhattam volna, de nem akartam kihagyni, hogy van, ahol jogos a komment.

Munkában unatkozni meg nem lehet olyan kérdésekkel, amelyekre tudunk valamit mondani? Meg én ha unatkozom, olvasgatni szoktam, nem kötelező mindenhová írni is.

2015. febr. 19. 02:40
 12/19 A kérdező kommentje:
A házi feladatosban én azt nem szeretem, hogy van, aki elvárja, hogy pl. megírjanak helyette egy fogalmazást, nem elégszik meg az ötletekkel, javaslatokkal.
2015. febr. 19. 02:41
 13/19 anonim ***** válasza:

ha nem zavar, akkor én is megduglak neten keresztül, remélem, h bekaptad a virtuális fogamzásgátlót, mert már nagyon sok kölyköm van a világban, és nem akarom az összes virtuális pénzemet a gyerektartásra fordítani. Pill... meg is voltál, ez jó kör volt, te is élvezted, vagy megint csak megjátszottad??

Én mindig tudok vmit mondani, csak olyan kérdések vannak, munkában pedig szted x feles után ki nem lesz bölcs?? Mert én nagyon bölcsre szoktam ám inni magam. :)

2015. febr. 19. 07:08
 14/19 anonim ***** válasza:
Ezen és is sokat gondolkoztam, és magam sem értem az okát. Nekem az a "kedvencem", amikor nem is kioktató a válasz, hanem teljesen felesleges. Sem a kérdezőt, sem a válaszolót nem elégít ki semmilyen formában. Pl. múltkor láttam, valaki megkérdezte, hogy adott gyorsétteremben melyik étel a kedvenc, ki-mit szokott ott venni. 10 válaszból 8-9 az volt, hogy "nem szoktam ott enni". Őszintén nem értem, miért érez valaki késztetést ilyen jellegű válaszokra. Talán csak unalomból, vagy azért, hogy csak azért is hozzáfűzzön valamit.
2015. febr. 19. 09:35
 15/19 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszönöm a válaszodat. Igen, ilyesmire gondolok én is. Ráadásul ilyenkor a hangsúly hiánya miatt is nehéz eldönteni mit akar: például unatkozik, vagy kioktatva céloz rá, hogy szerinte nem jó dolog abban a gyorsétteremben enni.

Utolsó előtti: ki nem csinál ilyet? Szerintem sokan. Te alapból nagyon "bölcsnek" tűnsz, szerintem plusz indok ehhez nem kell.

2015. febr. 19. 10:41
 16/19 opened paradise ***** válasza:

Közléskényszer

Kedvencem amikor egy sorozatról kérdeznek valamit és jön egy olyan válasz,hogy "Nekem nincs is tévém,mert ami benne van (amúgy akkor honnét tudja,ha nem nézi?) az szenny és a média mossa az agyat.".

Oké,gondolja így,de ne offoljon már.

2015. febr. 19. 12:21
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a barátságok hiánya, alulértékelése.

Nagyon sok ember van, aki olyat kérdez, amit normális ember egy barátjától meg tudna kérdezni. De ezzel együtt sokan leírják, hogy a barátok feleslegesek, van férje/felesége, meg úgyis elárulnak, stb. Ilyenkor kiderül, hogy mégis csak jól jönne egy-két bizalmas.

(Ezzel szemben ott vannak, aki le is írják, hogy pártatlan véleményre kíváncsiak.)

Aztán vannak azok az álkérdések, amire az ember csak valami kis lelki balzsamot keres. Pl. "Ma volt a szülinapom, miért nem írt senki?" Ilyenkor az egyetlen cél az, hogy a kérdező bezsebeljen pár "boldog szülinapot" teljesen idegenektől.

És vannak az olyan, többségében kisgyermekes anyák, akikből dől a szó, és lerí róluk, hogy senkivel nem tudnak beszélni. Mondjuk a kérdezőnek az a baja, hogy sokan élnek együtt, anyós, após, kutya, tesó, erre meg elkezd a válaszoló arról mesélni, hogy jaj, nekünk is volt egy kutyánk, de szerette kergetni a mókusokat.

Szóval szerintem sokan azért kérdeznek-válaszolnak, hogy elfelejtsék, hogy mennyire magányosak.

2015. febr. 19. 13:35
 18/19 anonim ***** válasza:

17 utolsó mondata tényleg.

Látod Kérdező, a "bölcseknek" 0% jár. :( Na, legalább egy plusz jelet nyomjon már vki. :)

2015. febr. 19. 13:47
 19/19 A kérdező kommentje:

Egyébként nem én pontoztam le vagy fel senkit.

"Nagyon sok ember van, aki olyat kérdez, amit normális ember egy barátjától meg tudna kérdezni. De ezzel együtt sokan leírják, hogy a barátok feleslegesek, van férje/felesége, meg úgyis elárulnak, stb. Ilyenkor kiderül, hogy mégis csak jól jönne egy-két bizalmas. "

Igen de ez kérdés, itt a válaszokról van szó. Egyes esetekben tényleg igazad van, de az nem hiszem, hogy mesélni szeret, aki odaböfög 1 szót. Pl.: melyik a jobb film ez vagy ez. Válasz: Egyik se. 2 szó nem mesélési kedv.

2015. febr. 19. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!