Miért lettek ilyen bunkók az orvosok?
És nem csak ők,a nővérek,beteghordók is,annyira flegmák,lenézőek,hatalmat éreznek a kezükben.
Pár éve nem volt így,nagyon segítőkészek és aranyosak voltak a betegekkel.
Tényleg mindenkinek nyomkodni kellene a pénzt a zsebébe,hogy emberséget mutassanak?
Attól függ, hogy hol.
Én nemrég voltam kórházban, mindenki nagyon-nagyon kedves volt. Sőt, meglepődtem, hogy milyen türelmesek és hogy bírják ezt minden nap.
Pedig nem fizettem senkinek sem.
Imádom az ilyen provokatív és általánosító kérdéseket. Mindenkinek van rossz tapasztalata az orvosokkal, de ugyanúgy húzott már fel bunkó boltos is, vagy a postán a nő.
Mindenkin nagy a nyomás, mindenhol rohannak, a betegek meg türelmetlenek, azt hiszik, hogy az orvosok meg úgy az egészségügyi személyzet csak az ő kiszolgálásukra vár. De egyszerűen nem lehet ekkora emberhiánynál 100 felé szakadni, még akkor sem, ha elvárják, és előfordul, hogy a napi 50. türelmetlen betegnél elszakad a cérna.
Egyébként ezt a kérdést ugyanúgy vissza lehet fordítani a betegekre is, akik egyre inkább elvárják, hogy az orvos egy szolgáltatás legyen, és figyelmen kívül hagyják, hogy ő is ember. Egyre több kérdést látok itt gyakorin is, ilyeneket, hogy: ,,A fogadott szülészem egy szemét, mert elvárta volna, hogy pénzt adjak neki, amiért minden alkalommal külön foglalkozott velem, hívogattam éjjel-nappal, karácsony éjjel bejött hozzám szülni- de hát ez a munkája!", meg a ,,Nem értem el az orvosomat munkaidőn kívül, hogy lehet, hogy valaki, aki ezt választotta hivatásának, ilyen *** és felelőtlen legyen".
Aki nem dolgozott soha egy napot sem az egészségügyben, az nem tudja, milyen. Nap mint nap látom, ahogy a túlórázó nővérek szenvednek, hogy nem fizetik ki a túlórát, a műtősfiú havi 270 (!) órát dolgozik 140 ezer forintért. Mindenki elfáradna és belefásulna ebbe. Vagy egy 24 órás ügyeletet töltő orvos lehet, hogy éppen nem a legkedvesebb, de próbáltál már 24 óra ébrenlét után felelősségteljes döntést hozni, gondolkodni és még kedvesnek is maradni?
És igen, felháborít, amikor minden nap látom, hogy mindenki próbálná végezni a munkáját rendesen és tisztességesen- igaz, hogy néha nem kedvesen-, és erre mást sem hallani csak zsörtölődést és elégedetlenséget az egészségügyi dolgozókkal szemben.
Mostanában gakran járok kórházba hozzátartozót látogatni. És mindig látok arra példát, hogy a betegek feleslegesen leterhelik a személyzetet. Láttam már például egy rendesen járni és mozogni tudó idős nőt, aki ennek ellenére elvárta hogy a személyzet mindig úgy megetesse mint egy babát.
Úgy vagyok az eü ellátásal hogy csak akkor veszem igénybe a szolgáltatásukat ha valamit tényleg nem tudok magam megoldani és amit tényleg csak orvos képes megoldani. És nem fekszem be kórházba mondjuk üdülni, körmömet manikűröztetni vagy eljátszani a másokat csicskáztató nagyurat a köz pénzén. Ugyanis ami ingyen van, azt meg kell becsülni. Mert például egy magán fogorvosi klinikán egy hétvégi foghúzás 15 000 Ft is megvan. Pedig a hazai magánklinikák az olcsók közé tartoznak.
Nem tudom, láttátok-e a videót. Csak ha már témánál vagyunk, gondoltam belinkelem, hogy lássátok, nem a számat tépem a levegőbe, mindenki ember... és lehet, hogy te is elfogadnád azt a 10 ezrest, amikor havi 250 órát dolgozol, és ez a 10 ezres azt jelenti, hogy eggyel kevesebb délután kell menned még ezen kívül takarítani, és végre a családoddal lehetsz. De ha már kapsz egy 10 ezrest, akkor nyilván nem leszel bunkó azzal, akitől kapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!