Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lettek ilyen bunkók az...

Miért lettek ilyen bunkók az orvosok?

Figyelt kérdés

És nem csak ők,a nővérek,beteghordók is,annyira flegmák,lenézőek,hatalmat éreznek a kezükben.

Pár éve nem volt így,nagyon segítőkészek és aranyosak voltak a betegekkel.

Tényleg mindenkinek nyomkodni kellene a pénzt a zsebébe,hogy emberséget mutassanak?

2015. febr. 13. 09:44
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ, hogy hol.

Én nemrég voltam kórházban, mindenki nagyon-nagyon kedves volt. Sőt, meglepődtem, hogy milyen türelmesek és hogy bírják ezt minden nap.

Pedig nem fizettem senkinek sem.

2015. febr. 13. 09:50
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Imádom az ilyen provokatív és általánosító kérdéseket. Mindenkinek van rossz tapasztalata az orvosokkal, de ugyanúgy húzott már fel bunkó boltos is, vagy a postán a nő.

Mindenkin nagy a nyomás, mindenhol rohannak, a betegek meg türelmetlenek, azt hiszik, hogy az orvosok meg úgy az egészségügyi személyzet csak az ő kiszolgálásukra vár. De egyszerűen nem lehet ekkora emberhiánynál 100 felé szakadni, még akkor sem, ha elvárják, és előfordul, hogy a napi 50. türelmetlen betegnél elszakad a cérna.

Egyébként ezt a kérdést ugyanúgy vissza lehet fordítani a betegekre is, akik egyre inkább elvárják, hogy az orvos egy szolgáltatás legyen, és figyelmen kívül hagyják, hogy ő is ember. Egyre több kérdést látok itt gyakorin is, ilyeneket, hogy: ,,A fogadott szülészem egy szemét, mert elvárta volna, hogy pénzt adjak neki, amiért minden alkalommal külön foglalkozott velem, hívogattam éjjel-nappal, karácsony éjjel bejött hozzám szülni- de hát ez a munkája!", meg a ,,Nem értem el az orvosomat munkaidőn kívül, hogy lehet, hogy valaki, aki ezt választotta hivatásának, ilyen *** és felelőtlen legyen".

Aki nem dolgozott soha egy napot sem az egészségügyben, az nem tudja, milyen. Nap mint nap látom, ahogy a túlórázó nővérek szenvednek, hogy nem fizetik ki a túlórát, a műtősfiú havi 270 (!) órát dolgozik 140 ezer forintért. Mindenki elfáradna és belefásulna ebbe. Vagy egy 24 órás ügyeletet töltő orvos lehet, hogy éppen nem a legkedvesebb, de próbáltál már 24 óra ébrenlét után felelősségteljes döntést hozni, gondolkodni és még kedvesnek is maradni?

És igen, felháborít, amikor minden nap látom, hogy mindenki próbálná végezni a munkáját rendesen és tisztességesen- igaz, hogy néha nem kedvesen-, és erre mást sem hallani csak zsörtölődést és elégedetlenséget az egészségügyi dolgozókkal szemben.

2015. febr. 13. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Mostanában gakran járok kórházba hozzátartozót látogatni. És mindig látok arra példát, hogy a betegek feleslegesen leterhelik a személyzetet. Láttam már például egy rendesen járni és mozogni tudó idős nőt, aki ennek ellenére elvárta hogy a személyzet mindig úgy megetesse mint egy babát.

Úgy vagyok az eü ellátásal hogy csak akkor veszem igénybe a szolgáltatásukat ha valamit tényleg nem tudok magam megoldani és amit tényleg csak orvos képes megoldani. És nem fekszem be kórházba mondjuk üdülni, körmömet manikűröztetni vagy eljátszani a másokat csicskáztató nagyurat a köz pénzén. Ugyanis ami ingyen van, azt meg kell becsülni. Mert például egy magán fogorvosi klinikán egy hétvégi foghúzás 15 000 Ft is megvan. Pedig a hazai magánklinikák az olcsók közé tartoznak.

2015. febr. 13. 12:02
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk épp aktuális a téma, apa tavaly küzdött meg a rákkal... először is, csak hónapokkal későbbre adtak időpontot a műtétre, aztán anya bement egy borítékkal és hopp! Egy hét műlva műtötték. Aztán naponta vittük kezelésre, ahol első nap megsúgták, hogy hát "illik" 1-1 ezrest adni minden nap(!) mindkét nővérnek. Fél éven át! Hát ingünk-gatyánk ráment az ingyenes orvosi ellátásra... a kialakult helyzetért boszogassátok Orbán Viktort, vagy akárkit, nem a rákkal küzdő beteget és annak a családját kellene pumpolni. Szerintem.
2015. febr. 13. 16:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos előfordul ilyen is, igen... és ez borzasztó visszataszító dolog. De nem szabad egy kalap alá venni mindenkit. Remélem egyébként azóta apukád jobban van.
2015. febr. 13. 17:34
 6/10 A kérdező kommentje:
"a túlórázó nővérek szenvednek, hogy nem fizetik ki a túlórát, a műtősfiú havi 270 (!) órát dolgozik 140 ezer forintért" Ketteske! Mi köze ehhez a betegeknek?Talán mi nem fizetjük ki őket?????
2015. febr. 14. 13:07
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem erről van szó. Csak hogyha te is ennyit dolgoznál az éhbéredért, akkor megnézném, hogy mennyire vagy kedves pár ilyen év után.
2015. febr. 14. 13:11
 8/10 A kérdező kommentje:
De!!! Pontosan erről van szó! A betegekkel úgy beszélnek,mint a kutyával,az orvosok meg már-már Istenségnek képzelik magukat.Nem tudom merre dolgozol,de Szolnokon a megyei kórházban ez a helyzet!
2015. febr. 14. 13:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Már szinte mindenki éhbérért dolgozik.A boltos sem bunkó,a pincér se,pedig ők se kapnak többet.
2015. febr. 14. 13:39
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Nem tudom, láttátok-e a videót. Csak ha már témánál vagyunk, gondoltam belinkelem, hogy lássátok, nem a számat tépem a levegőbe, mindenki ember... és lehet, hogy te is elfogadnád azt a 10 ezrest, amikor havi 250 órát dolgozol, és ez a 10 ezres azt jelenti, hogy eggyel kevesebb délután kell menned még ezen kívül takarítani, és végre a családoddal lehetsz. De ha már kapsz egy 10 ezrest, akkor nyilván nem leszel bunkó azzal, akitől kapod.

2015. febr. 15. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!