Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják valamire, hogy...

Miért mondják valamire, hogy szívmelengető, amikor az a valami szívfacsaró és rossz érzéssel tölt el? (Pl. Egy történetre, képre, videóra)

Figyelt kérdés
2015. febr. 8. 12:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem találkoztam még ilyen képpel. Lehet valaki, aki fogalomzavarban szenved írta.
2015. febr. 8. 12:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Ilyen történet alá írták, hogy szívmelengető:

adott egy szegény(ebb) család, valami hitelük van, de nem tudják kifizetni.

Így jön a végrehajtó a csapatával, hogy vigyenek elfele x forintot érő dolgokat.

Vinné a tv-t, ekkor jön egy kisgyerek (aki a családhoz tartozik persze) és kérleli,higy legalább azt ne vigyék el.

A vége az,hogy a végrehajtó visszahozat mindent az embereivel a lakásba és felajánlja, hogy ő majd rendezi a helyzetet.

És erre írta valaki, hogy szívmelengető történet.

Ha a szívmelengető azt jelenti,hogy legszívesebben elsírnám magam,mert lelkileg átérzem a történetet és FÁJ, akkor nekem nem kell szívmelengető történet.

2015. febr. 8. 13:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez a történet pont, hogy nem szívfacsaró és rossz érzéssel tölt el. Vagy ha téged rossz érzéssel tölt el az emberi empátia és kedvesség, amiről a történet szól, akkor ott gondok vannak! Ez tényleg egy szívmelengető történet, hiszen "jó a vége". Akkor lenne szívfacsaró és keltene rossz érzést, ha a szegény család belehalna..
2015. febr. 8. 15:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez szerintem is csak szomorú. Meg most szerencsétlen végrehajtó -akinek valószínűleg szintén van családja és nehezen él, ezért vállalta ezt a ritkaszar melót- szívja meg, hogy mások felelőtlenül adósságba verték magukat, csak mert ő jószívű. Hát kösz.

Én is belefutottam már ilyen "szívmelengető" történetbe, amiről végül kiderült, hogy a megetetni igyekezett kóbor kutya nem nyelte el a neki odadobott kenyeret, hanem a szájába tömte, elszaladt, de percek múlva visszatért, követték és kiderült, hogy a szintén kóbor anyakutyának és annak az öthetes kölykeinek viszi, ő lehetett az apa. És valaki szerint ez szívmelengető, hogy két szerencsétlen, utcára dobott, éhező kutya, meg azoknak a születésétől éhenhalásra/fagyhalálra/kamasz kölykök általi halálra kínzásra ítélt kölykeik aznap ettek valamit. :/

2015. febr. 8. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!