Szerintetek a leírtak alapján sikeresnek számítok felsőoktatási intézmény hallgatójaként?
Egy vidéki főiskola 3. éves mezőgazdasági mérnök szakos hallgatója vagyok. Suli mellett rendszeres diákmunkát végzem egy iskolaszövetkezet aktív tagjaként. Angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. A tanulmányi átlagom legutóbb 4,82 lett, így évfolyamelső lettem.Tavaly részt vettem az iskolai Tudományos Diákköri Konferencia versenyen, melynek során különdíjas lettem. Tanulmányaim alatt számos ösztöndíjat elnyertem. Nagy örömömre szolgált, hogy az idei tanévben sikerült elnyernem a Szent István Ösztöndíjat, melyet főiskolai karonként egy ember, évente 6-7 fő részesülhet ilyen díjban.
Sajnos ennek az árnyoldala az, hogy sokan irigykednek rám a hallgatótársaim közül és emiatt rosszindulatú pletykákat terjesztenek rólam és ők nem tudják, hogy a sikernek ára van és nem pottyan egyhamar az ölükbe. Ők a saját sikertelenségük miatti frusztrációjukat mindig rajtam vezetik le, és volt olyan, hogy a táskámba belecsempészték a tanárom könyvét és megvádoltak lopással. Ennek során a tanár természetesen nekem hitt, mert tudta, hogy a lopást elítélem. Sajnos már nem tudom, hogyan kezeljem ezeket a helyzeteket. Ha valaki tud nekem a fentiek mellett jó tanácsokat adni azt nagyon megköszönném. Üdv Mindenkinek.
1. Soha ne használd azt, hogy "irigy rám". Ez szinte mindenkiben ellenszenvet kelt.
2. Igen, elég sikeres vagy a tanulmányokat illetően. Társasági életben már kevésbé.
Szerintem nem kifejezetten jó, ha ennyire az egyik oldal felé billen a mérce. Mint tudjuk, az emberi kapcsolatok az elhelyezkedés szempontjából is fontosak.
Elhiszem neked,nem kell:) A leírásod alapján nekem úgy tűnik, érettebb vagy,mint a csoporttársaid. Azt írod, 3.éves vagy, tehét már alig van hátra. Azt bírd ki valahogy és koncentrálj a tanulásra, a jövődre,a karrieredre . Meglátod pár év múlva mennyire irigyek lesznek rád,amikor te már sikeres ember leszel,ők meg sehol sem lesznek:) (6os voltam)
amúgy szépen fogalmazol:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!