Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nárcisztikus vagyok, változni...

Nárcisztikus vagyok, változni akarok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Többen mondták már, hogy valószínűleg nárcisztikus vagyok. Eleinte nyilván csak legyintettem, hogy hülyék, de most hogy egyik unalmas pillanatomban utána olvastam, egyre inkább kezdek meggyőződni, hogy ez igaz.

Az a helyzet, hogy imádom magamat. Elképesztően király csávó vagyok, mind a munkám terén, mint külsőleg. Sikeres vagyok, néha már úgy érzem, hogy nem tudom elkölteni a pénzem, mert annyi van. A sikerességem leginkább a kapcsolataimból fakad, hiszen még a középsulit sem jártam ki (lejjebb erről), a kapcsolataim pedig a folytonos manipulációimból jöttek.

Amióta világ a világ, manipuláltam mindenkit:

Tanárokat az iskolában: olyan dolgokra kaptam még egy esélyt, amikre mások nem. Volt, hogy direkt nem mentem be egy vizsgára, hogy később írhassam meg amikor ketten vagyunk a tanárral. Ilyenkor mindig kiharcoltam, hogy megkapjam a megoldásokat.

Munkatársakat: a mai napig naponta manipulálok mindenkit. A saját feladataimat kiosztom másoknak ha nekem nincs kedvem azzal foglalkozni és úgy éreztetem velük, hogy én teszek nekik szívességet. Persze a más által elvégzett munka után én kapom a dícséretet, és ezt imádom. Imádom, hogy olyan dolgokért dícsérnek meg, amiket nem én csináltam.

Barátokat: egy olyan baráti kört sikerült összeállítanom magamnak, akik imádnak engem. De úgy tényleg: bálványoznak. Ez egy hosszas procedúra volt, ujjaimon nem tudom megszámolni, hogy mennyi "legjobb barátom" volt eddig. Viszont ők engem nem érdekelnek. De tényleg. Ha már nincs szükségem rájuk, vagy valami bajuk van, lecserélem őket, hiszen kb fél óra alatt úgy össze tudok barátkozni valakivel, hogy utána mindig ő keressen, még ha az ismeretlen is a buszon, vagy egy kocsmában.

Ezeken kívül mindenem a státusz. Közepes belvárosi lakásban lakom, de az öltözetem, a beszédem és a kisugárzásom azt sugallja, hogy a felső tízezerhez tartozom. Armani, Luis Vuitton és hasonló kaliberű ruhákban járok, Rolex órám van, iPhone 6, audival járok. Olyan kimérten sétálok az utcán, meg olyan lenéző tekintettel, hogy az emberek félre állnak nekem, azt hiszik valami nagyon fontos ember vagyok. Nagyon helyes.

Szükségem van a tiszteletre. Szükségem van arra, hogy az emberek amikor meglátnak az utcán, tudják hogy ki vagyok, de ne merjenek odajönni, féljenek attól, hogy nem érik el a szintemet. Ha valaki nem tiszel, azt sárba tiprom, leginkább lelkileg. 5 perc alatt kiolvasom az emberekből, hogy mi a leggyengébb pontjuk (ez megint manipuláció, hisz olyan kérdéseket teszek fel direkt amikből kiderült), majd "elrakom az adatbázisomba". Amikor valaki nem tiszelt, vagy ironizál, vagy akármi, az összes tudásomat róla felhasználom pár mondatban, aminek a vége az, hogy 1) lány esetében sírva fakad 2) fiú esetében vagy nekem akar jönni, vagy ott hagy.

Verekedésem sosem volt még. Ezt leginkább annak tudom be, hogy annyira elhitetem mindenkivel, hogy tényleg "vagyok valaki", hogy egyszerűen nem mernek belém kötni. A nyolcadik kerületben lakom a Népszínház utcában. Sosem kötöttek belém, pedig kb mindig "elő van csapva" az iPhone. Kihúzott vállal, egyenesen nézve mérem végig a rosszarcúakat, akik néha még vissza sem mernek nézni, pedig aztán nem vagyok egy nagyon izmos ember. Konkrétan arról fantázálok néha, hogy biztos azt hiszik valami maffia tag/vezér vagyok, hisz mit keresne egy ilyen gazdag(nak tűnő) ember egy ilyen környéken?

Úgy gondolom, sőt: biztos vagyok benne, hogy velem sosem fog semmi rossz történni. Suliban is így voltam: nem jártam be, ez körülbelül 3 évig kitartott úgy, hogy sikeresen manipuláltam mindenkit. Elhitettem a vezetőséggel, hogy 16 évesen anyám ott hagyott egyedül, és ő kiment külföldre, és dolgoznom kell, ezért nm tudok bejárni. Sosem derült ki az ellentéte, de negyedik évre már annyi hiányzásom volt, hogy nem tudtak már vele mit kezdeni, és 18 is elmúltam már. Ez lehetne ellenpélda arra, hogy velem semmi rossz sem történhet, de nem így van: ha nem rúgnak ki, sosem lenne az a munkám ami most van, nem találkoztam volna azokkal a kapcsolatokkal akik beprotezsáltak. Tehát ez csak jó volt.

Marketinges vagyok egyébként.

Na szóval a lényeg az, hogy nem is akarok segítséget kérni, csak gondoltam leírom mekkora ász vagyok. Na jó, ez nem igaz, csak ahogy ezeket a sorokat írom, olyan erősnek, magabiztosnak érzem magam, hogy azt alig lehet szavakban leírni. Úgy érzem, hogy felettetek állok. Amit tényleg gondolok az valóban az amit előbb leírtam, az hogy milyen elképesztően király vagyok, de valahol mélyen mégis ott hallom a hangot, hogy ez így nagyon nem jó.

Mit tegyek?

Pszichológushoz semmiképpen nem megyek. Nincs az az isten.

2015. jan. 28. 11:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

húha..

Régebben nem hittem volna el, hogy ezeket a sorokat tényleg(!) komolyan tud gondolni magáról egy ember ( pl mekkora ász vagyok, meg tényleg király vagyok stb).

de most már igen, mert ismerek én is egy ilyen srácot, havert, vagy barátot,- nevezd aminek akarod- főleg, hogy amit ő is és te is mondasz , az alapján bennem eléggé kétséges, hogy barátság van köztünk, és ez amiatt, amit te is írtál az emberi kapcsolataidról.

Amiket leírtál, nagyon emlékezet rá, ugyanezeket a gondolatokat nekem is elmondta ő maga, ezt a gondolkodást általánosságban,és ő tényleg nárcisztikus- ezt közölte is velem, de sose gondoltam volna, hogy valójában mi is ez a való életben és nem csak amikor úgy mondják valakire hogy nárcisztikus.

az a fura egyébként, hogy nagy az átfedés a szoc. kapcsolataival kapcsolatban is( most végigolvasva nem csak az, hanem a sulis helyzet is, a járás, minden), mint amit te itt leírtál, mert ezeket nekem ő maga el is mondta: a manipulációt, hogy az embereket csak használja- még azt is, akit én is ismerek,-, maga vallotta be, hogy fenn áll nála ez "betegség", és még nagyon sok mindent, hogy nincs kötődés úgy benne, stb.

( ezt légyszi, egy mondatban is, mint egy másik ugyanígy gondolkozó személy, ha tudod a választ, hogy bizonyos kérdésekben miért ennyire őszinte, írd már meg. a választ sejtem amúgy. )

elég ellentétes érzelmeim vannak vele szemben.

1. tudom, hogy sok esetben hazudik- észrevettem már, nem is egyszer, mert nem túl reális dolgokat is mond, kiszínez, elképesztő dolgokkal áll elő, csak hogy lenyűgözzön és figyeljen rá valaki - igen, ezt te is igényled tőlünk, másoktól, hogy elérd a figyelmünket, annak érdekében, hogy csodáljunk, - bár sokszor hazugsággal- ezt te is említetted, így nem támadásból írtam..-

amikor tudom is, hogy nem igaz amit mond, kitalált egy mesét stb- nem leplezem le, belemegyek a játszmájába- én tudom, hogy amit mond nem igaz, ő viszont ezt nem tudja, hogy tudom, hogy hazugság. Ennek oka, hogy nem akarom megbántani, nem tudom, ilyenkor mit kellene tenni.

a közösségünkből szerintem nekem tűnt csak fel, hogy ennyire erős a helyzet- mármint hogy több alkalommal mond mesét, kitalációt. bár szerintem nekem több mindent mond, és lehet ezért.

kedvelem őt, mint embert, az egésztől függetlenül, mert jó társaság, és tényleg jól érzem magam vele, és kívülről ő is így van ezzel, látszólag. de ez a sok kitalációja, és a másik oldal is, amit igazából, őszintén mond. nem hiszem, hogy kivétel lennék és nem valaki, aki figyel rá és meghallgatja ( hogy mennyire király, vagy mennyire szar neki éppen)

mindegy is, racionálisan belegondolva engem is biztos csak manipulálni próbál.

Pedig egyébként nem lenne rá szükség: hiszen tudom, hogy sok minden nem igaz, amit előad, és ennek ellenére mégis kedvelem és figyelek rá, nem fordulta, el, egyelőre. Csak azért nem, mert ezekkel nem ártott nekem soha eddig, így nem tartom magamra nézve veszélyesnek

Igazi barátságot viszont nem lehet hazugságokra és fényezésre építeni, ahogy semmilyen kapcsolatot sem. Már ha van vagy lesz rá igényed, mert erre biztosan rá fog menni.

2015. szept. 6. 01:31
 22/25 anonim ***** válasza:

előzőhöz mg: a segítség sajnos nem tudom, mi lenne, a pszichológuson kívül, aki terápiával talán megoldást tud adni.

és bocs a zavrodott írásért, roh*dt késő van már

2015. szept. 6. 01:36
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
De hülye vagy te, úristen
2019. júl. 26. 20:44
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Azert nem segitenek, mert nem a problemaidat fogalmaztad meg, hanem meg nevtelenul is onmagadat ajnaroztad. Ha azt irod h mindenkivel elhiteted es azt erzed h te felsobb rendu vagy, de belul utalod magad es kevesnek erzed ezt az egeszet mert nincs oszinte kapcsolatod az eletbe, senki nem teged szeret, hanem azt amit eljatszol az mas. Akkor azt irjak h az onbecsulesed epitsd, ne az onbizalmas. Eloszor a problemaid megfogalmazasan gondolkozz, utana konkretan lehet rajta valtoztatni.
2020. aug. 15. 13:29
 25/25 anonim ***** válasza:
Jól írja a 21-es, a környezet gyakran átlát a hazugságokon, manipulációkon, mivel ha egy nárcit kiismertél, kiismerted az összeset. Mind egyformán gondolkodik, még a szóhasználatuk is ugyanolyan. Könnyű átlátni rajtuk, ha egy már megszivatott, és rájöttünk, hogyan működnek. Én viszont pl nem tudom, hogy kéne rájuk reagálni, még akkor se, ha annyira átlátszóak, hogy a következő mondatát is tudom az illetőnek. Általában ezek az emberek borzasztó kellemetlenül rikácsolnak, és már ezért is rájuk hagyom, hogy csak kssoljanak el. Inkább menekülök a fajtájuktól.
2020. aug. 15. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!