Minden egyes alkalommal sírni kezdek, amikor tanulnom kell?
Napközben viszonylag kiegyensúlyozott vagyok, a suliban is elég jól érzem magam, sok barátom van.
Viszont ha este tanulnom kell, mindig nagyon rosszul érzem magam. Ha csak 1-2 oldalt kell átolvasnom, akkor minden jól megy. Viszont ha nagyobb a tananyag, akkor mindig kiakadok...
Értelmetlennek érzem... Úgy vagyok vele, hogy úgy se viszem majd semmire, nem fognak felvenni sehova. Úgy érzem, hogy soha sem fog sikerülni, és hogy mindenki jobb nálam... Idegesít, hogy nem tudom, hogy mit akarok kezdeni az életemmel. Vannak persze néha jobb időszakaim, de a legtöbbször ezt érzem.
Általában végül is megtanulom, de nagyon sokáig tart, nehezen megy, sokszor szünetet kell tartanom... Másnap általában nagyon fáradt vagyok.
Tavaly félév fele kezdődött ez az egész, és azóta sokat romlottak a jegyeim. (Most sem bukdácsolok azért, 3,88 lett az átlagom.)
Mit csinálhatnék?
11. o., L.
nagyobb tananyagot szedd kisebb részekre.fél óránként kelj fel,mozogj egy kicsit.
még van egy éved eldönteni hova tovább,ezen most ne idegeskedj.
az a majdnem 4es nem rossz átlag.
melyik tantárgy nem megy?
vegyél egy új füzetet és kezd el belemásolni azt,amit idén vettetek.használd hozzá az internet adta lehetőségeket is (magyarázatok keresésére pl)
készítsd ezt a füzetet úgy,mintha tankönyvet irnál egy fiatalabb ismerősödnek. -nekem ez a módszer nyelvtanulásban segített.
Lazíts! ne görcsölj rá a dolgokra, mert akkor nem sikerülnek. :D
Jó az átlagod szerintem(nekem is ennyi).
Nem tudod mit kezdj az életeddel?:O ezt viszont nem hiszem el. Csak nem mered kimondani. Mindenkinek vannak
céljai, álmai.. Elképzelései arról, hogy hol érezné jól magát:)
Ha majd rájössz a céljaidra, válassz ki kettőt és csak azokra hajts! Állíts fel köztük rangsort és nevezd el a, illetve b, tervnek. Ha az egyik nem jön be akkor ott lesz a másik. Én 11.-et járom és halál nyugodt vagyok :D Van egy fő célom.. de ha nem jönne be ott a b, terv. :))
Úgy érzem, hogy itt is a tipikus esete áll fenn annak, amikor egy tanuló pályáját a szülők rontják el az irreális hozzáállásukkal. Legalábbis azok szoktak ilyen "tüneteket" produkálni.
Nem szabad túlgörcsölni. Ha valami már nagyon nehezedre esik, akkor hagyd a fenébe. Az erőltetett tanulás egyébként is nagyon alacsony hatásfokú.
A 3,88-at meg ne állítsd már be úgy, mint aki legalábbis a kisegítőben áll bukásra... képzeld, nekem 11. végén 3,5 volt az átlagom, 12. félévkor még rosszabb, és mégis felvettek. (Főleg ebben a rendszerben, amikor nincsenek már hozott pontok, csak a felvételi-tárgyakból az érettségi eredménye számít, tök irreleváns, hogy hányas az átlagod.) Azóta van egy diplomám, két OKJ-s képesítésem, 2 nyelvvizsgám, meg egy MENSA-oklevelem.
Nem érdemes túlerőltetni a tanulást. Főleg a későbbiekben kulcsfontosságú lesz az, hogy megtanuld beosztani az idődet. Ha túlhajszolod magad, akkor egyrészt azt már úgysem tudod olyan jól megtanulmi, másrészt utána másnap olyan leszel, mint akit fejbevertek, amiből az következik, hogy aznap nem tudsz kellő hatékonysággal odafigyelni. Azaz lehet, hogy egy kicsivel többet tanultál, de cserébe a másnapod le lesz nullázva. Ami hadd ne mondjam, hogy azt eredményezi, hogy a msnapi anyag nem fog olyan jól megmaradni benned, ergo rosszabbul fogod tudni.
Utolsó, mi az a MENSA oklevél?
Amúgy én is teljesen céltalan vagyok/voltam, egyáltalán nem nehéz elképzelnem, hogy érzed magad. Én végül olyan szakra mentem egyetemre, amelyik közel állt egy általam kedvelt tantárgyhoz, és ennyi.
Az átlagodon meg tényleg ne görcsölj, testvérem egyik félévben bukott kémiából, és év végére szedett össze egy elégségest, mégis gépészmérnökire ment...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!