Miért szeretik az emberek a csípőset?
"pl. az edzésre."
A mozgás okozta endorfin termelést ne keverjük már ide...
Az miért termel boldogságot amikor a csípős kaja éppen szétcseszi a nyálkahártyámat, meg fáj is?
Talán nem kellett volna rögtön extra csípőst enni.
Nem viccből kell fokozatosan kezdeni, először kicsit csípős, aztán lehet emelni az adagot, nah majd akkor rájössz.
,,A kapszaicin esetében,– amely piros chili paprika "hatóanyaga" – is kimutatták, hogy serkenti az endorfin felszabadítását." - Endorifn - Wikipédia
Akkor miért is ne keverjem ide?
Ezt én sem értettem sokáig és ki nem állhattam a csípőset.
Aztán körbekérdeztem és azt vettem észre hogy a legnagyobb csípős kaja fanok kevésbé érzékenyek rá.
Ha megszokod vagy enyhébbet kóstolsz egész frissítő lehet.
Voltam egy pár hetes táborban ahol az egyik napon csak csípőset adtak enni.. Eleinte könnyeztem, köhögtem és égett a nyelvem, inkább kínzás volt mint étel, de miután megszoktam (kénytelen voltam rá ugyanis nem volt más) egész jó lett. Végre éreztem az ízeket és egy kicsit élénkebbnek is éreztem magam tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!