Mit tennél ha egy napig mindenható lennél?
Istentol kaptuk a szabad akaratot, nem?
A politikusok max atmosatjak az agyunkat, de nem vehetik el tolunk.
Nem vagyok vallasos, csak ideirtam, ami eloszor eszembe jutott.
Elso voltam.
Megszüntetném az éhezést, és azokat a betegségeket, amiket az ember hozott létre (ha mindenható lennék, tudnám melyek ezek).
Kiegyenlíteném a lehetőségeket anyagi és természeti javakban, elvennék abból, ahol sok van és pazarolják, és odatenném, ahol kevés. Próbálnék egyenlő körülményeket teremteni minden ember számára.
Megszüntetném és eltüntetném a környezetre káros dolgok nagy részét, helyette alternatív módszert lennének kénytelenek alkalmazni. Például kőolaj felhasználás helyett elektromos autók, és azok fejlesztése, ehhez megfelelő alternatív áramot termelő és biztosító létesítmények (szél-víz-napenergia). Vagy valami, ami még kevésbé terhelő a környezet számára.
Kezdenék valamit a fogyasztói társadalommal is, mert bőven több, mint elég dolgot termelünk, aminek a nagy része kukában végzi. Inkább minőségre, mint mennyiségre kellene áttérni, és növelni kellene az újrahasznosítást (valami kevésbé környezetterhelő új módon, mint a mostani) is.
És valahogy gondoskodnék arról, hogy ne szaporodjon túl az emberiség. Mondjuk mindenkinek max kettő gyereke lehet, vagy ilyesmi.
És ami pusztán a személyes jólétemet szolgálja: eltörölnék minden ostoba reality műsort a tévéből. Mindet. Mehet a természetfilm, a mese, a híradó (az is mese...). Nem zavarnak az ócska szappanoperák és a filmek se. De a reality műsorok...! Pfujj.
Először is örökké mindenhatóvá tenném magam :D
- Testi vágyak kiélése: legjobb kaják, jó csajok, drogok, pénz
- Jövő biztosítása: Szuper kégli, tökéletes nő, örök egészség, ifjúság
- Minden tudás megszerzése
- Magamba bolondítanám a szerelmeim, létrehoznám a tökéletes alkotásokat és a tökéletes világot
És persze megválaszolnék minden kérdést a Gyakorin, csak lepontoznának :(
:D
A jókat megjutalmaznám jó élettel, a rosszakat meg megbüntetném szar élettel. Nagyjából fordulna a kocka.
Jah és a saját képemre fordítanám a világot, ahol a jóknak nem kell szenvedni, és a rosszaknak nem lenne jó életük.
Valami ilyesmi, de ezt csak hosszasan lehet jól szemléltetni, de hát semmi kedvem annyit gépelni.
Ez egy iszonyatosan bonyolult kérdés.
Első húzásra, örökké mindenhatóvá tenném magam. Szerintem. Bár kíváncsi vagyok, hogyan válhatnék mindenhatóvá - tehát mik az előzmények. Miért én? Miért egyedül én? Miért csak egy napra? Miért mindenható lennék?
Ezen kívül, én nem a részleteknél kezdeném, mint az előttem szólók néhánya. Éhezés, korrupció, szexizmus, környezetszennyezés, anyagiasság, pszichés betegségek - részletek, részletek, részletek. Egyben kéne, valahogy, megragadni az egészet. Olyan megoldást kéne találni, ami nem csak egy nézőpontból/az egyik félnek megfelelő-elfogadható.
Alapjaiban kéne változtatni.
A listán dobogós helyezés: a létező összes tudást a magamévá tenném. A Lucy boncolgatta, milyen lenne, ha használnánk az agyunk 100 százalékát, de az fikció. Minden tudással a markomban lényegében át tudnám látni, hogyan kellene változtatni a világon (mert gondoljunk bele: mindenki máshogy definiálja a jót és a rosszat, máshol vannak a határok.) tudnék-e egyáltalán (egy meghatározott séma alapján működnek a dolgok, vagy, ha belenyúlok a rendszerbe, mélyreható változást is elérhetek - ismétlődésekről van szó? Szükséges dolgokról, mondjuk a fejlődés érdekében? Át lehetne ugrani bizonyos szakaszokat? Mi kell? Mi nem?) és akarnék-e egyáltalán (lányegesek vagyunk mi, emberek az univerzumban? Mennyire? Máshol mi a helyzet?). Mennyire lehetséges felülemelkednem Magamon? Az emberen, magamon belül? Emberből mindenható - hogy, miként, mennyire, miért? Több mindenható is lehetséges? Van hierarchia a mindenhatók között? Lehetséges-e a mindenhatóság, egyáltalán? Én lennék Isten? Isten vagy isten? Istenek? Tudnának rólam, egyáltalán? Vagy a változás feltűnés nélkül állna be? Mit adhatok én? Ha van/volt mindenható, miért nem használta ki? Nyomós oka volt rá? Ha nem is nyomós, volt oka rá? Milyen törvények szerint lehetnék mindenható - vannak szabályok, amiket nekem i be kell tartanom? Kik felett lehetnék mindenható? Több alternatív univerzum van?
Annyi kérdés van, mint a rosseb.
Kicsit igazságosabbá tenném a világot.
Aki dolgozik az kapjon érte,aki meg lop,az ne.
Azonkívül:
Megtennék dolgokat,amik ha nem sikerülnek,visszacsinálhatom őket.
Megnézném a jövőmet és szereznék egy légdeszkát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!