Csalatkoznék szemeim által vagy tényleg jól neveltek a mai fiatalok?
Én is úgy gondolom, hogy egyre elfogadottabb. Amikor én voltam gyerek azt a szót, hogy akadálymentesítés még csak nem is hallottuk. Rámpát alig lehetett látni, parkolót felfestve is alig. A legutóbbi munkahelyemen volt rokkantvécé, korábban erre nem nagyon volt példa. A szóhasználat is megváltozott, manapság egyre elterjedtebb a mozgássérült, látás-hallás sérült, nem pedig a vak/süket/stb. A gyerekeink ebben nőnek fel, én is azt vettem észre, hogy az enyémeknek ez elfogadottabb, megszokottabb látvány, mint amikor én voltam gyerek.
Emlékszem amikor egyszer egyszer láttunk kubai vendégmunkást, az emberek bámulták, hogy jéééé nééééger.
hát legalább ebből a szempontból nem bunkók annyira a mai fiatalok, talán ennyit tanultak a suliban. Nem vagyok fiatal ellenes, én is még az vagyok, de a legtöbbel örülsz, ha két értelmes mondatot tudsz váltani, ahol nincs benne a p**ci, meg a szombati beb**zás.
De amúgy ez sztem helytől is függ, h hol hogy fogadják a mozgássérülteket, meg egyéb hátrányos helyzetűeket, Pesten én pl. vidékiként láttam látássérülteket is, amit korábban sohase, vidéken még mozgássérültet is alig látni. Ott azért hozzá vannak szoktatva jobban ahhoz, h nem mindenki egyforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!