Aki állatbarátnak vallja magát, hogy lehet ennyire gonosz, vagy csak észre sem veszi miket csinál?
Ismerős, állítólag fú, de nagy állatbarát, neki mindég kell kutya, macska, madár, eteti a verebeket, cinegéket, satöbbi. Csak az a baj, hogy már 60 elmúlt és nem jut el az agyáig, hogy ha vesz egy kutyát azt nem lesz képes nevelni. Tavaly megdöglött az egyik kutyája, már öreg volt, nagyon beteg és elaltatták. Akkor rögtön nézett egy másikat és nem volt képes rá hogy megnevelje, hol megengedte neki, hogy a házban legyen, hol kizavarta, teljesen félre volt nevelve. Aztán a kutyát elcsapta egy kocsi, mert nem hallgatott a hívó szóra. Akkor elkezdett hisztizni egy másikért, ami szintén félre lesz nevelve, mert már nem bírja, más meg nem fogja helyette gondozni, mert nincs ideje. Nem veszi észre, hogy így csak megöleti a kutyáit?
Ugyanez van bármilyen állattal, mert ha beteg valamelyik, akkor gyógyszerrel tömi őket, mert jaj, csak egy picikét… a sebeiket meg, ha meg akarja nézni, akkor kapargatja, hogy jaj, mi az…
Vagy én nem értek az állatokhoz, vagy buta vagyok? Én belátom, hogy ha nincs idegzetem, nincs időm, vagy nem bírok állatot tartani akkor nem tartok. Sem tyúkot, sem kecskét, sem lovát, még kutyát sem ha egyszer dolgozom akkor minimum 8 órára egyedül kell hagynom és utána ki tudja hogy lesz e energiám foglalkozni vele. Nem teszem tönkre az állatokat azért mert én önző módon azt mondom hogy nekem kell….
Nyilván szereti az állatokat, csak egyáltalán nem ért a nevelésükhöz.
Sokszor az a baj, hogy az emberek úgy választják ki az állataikat, hogy megtetszik nekik. De arra nem figyelnek, hogy nekik való-e az az állat, értenek-e hozzá, nem haladja-e meg az erejüket, passzol-e az életvitelükhöz, megfelelő helyet, körülményeket, foglalkozást tudnak-e neki biztosítani.
Nem feltétlenül rosszindulat ez, csak tudatlanság a témával kapcsolatban, vagy elhamarkodott döntés.
Ja, egyébként a tyúkokat nyugodtan egyedül lehet hagyni 8 órára, nem fogja őket lelki trauma érni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!