Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az ami alapján ti megítélte...

Mi az ami alapján ti megítéltek egy embert külsőleg és mi az ami alapján belsőleg?

Figyelt kérdés
Inkább a tipikus "első látásra ilyennek meg olyannak gondolom"-ra gondolok
2015. jan. 9. 12:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Én első látásra sosem ítélek.:) És másnak is ezt ajánlom.

Sokszor az előítéletek miatt nem ismerünk meg valakit jobban.

2015. jan. 9. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Rólam mindenki azt mondja,hogy beképzeltnek tünök,pedig egyáltalán nem vagyok az.

Nem szoktam megitélni senkit,hülyeség!

2015. jan. 9. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is próbálok nem ítélkezni külső alapján, de álszent se akarok lenni, szóval van, akit első blikkre elkönyvelek. Igenis van olyan, akiről ránézésre lerí, hogy egy agresszív állat, a mozdulatain látszik, hogy pattanásig feszültek az idegei, felszáll a buszra, ütögeti az ajtót, max hangerőn benyomja a zenét a mobilján, leszáll és direkt belemegy másokba, hogy provokáljon. Az teljesen mindegy, hogy csak aznap rossz napja van, vagy az ember alapvetően ilyen, de én inkább messziről elkerülöm az ilyen embereket...
2015. jan. 9. 15:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Az hogy nem ítéltek, hülyeség! Amint meglátsz valakit egyből gondolsz róla dolgokat, hogy ez igényes, mosolygós vagy éppen igénytelen és tahó.....ezek mind ítéletek másokkal szemben!
2015. jan. 9. 22:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy külső alapján döntök. Leginkább az van, hogy találkozok valakivel és, hogy mennyire szimpatikus, de ez mind csak amolyan megérzés, nem pedig egy tudatos döntés. Belsőleg pedig az van, hogy milyen kedves vagy vicces az illető, és ha van közös témánk, érdeklődési körünk akkor már automatikusan megkedvelem az illetőt. Azonban elég ritkán történt az, hogy valakivel elsőre találtam közös témát, és enélkül ha tetszésről beszélünk akkor az illetőnek vagy nagyon vonzónak kell lennie, esetleg jó hangja van vagy valami, esetleg lennie kell neki mély, sötétzöld szemeinek... azonban olyan emberrel még nem találkoztam, úgyhogy általában nekem több idő kell, ahhoz, hogy valakit megkedveljek. Viszont a külső tényleg nem szokott nekem nagyon kizáró ok lenni, max. olyan van, hogy van, akit hamarabb megkedveltem, mert meg van benne az, ami az ideálomban meg van, másoknál meg mondjuk kell még pár nap, hogy jobban megismerjem és hozzászokjam... Mert tényleg elég ritkán volt, hogy valakit automatikusan megtetszett nekem. Az egyetlen, aki tényleg így volt azért volt, mert éppen a jó helyen volt a jó időben és az egész olyan volt majdnem mint egy romantikus jelenet egy filmből, ahogy segített nekem és kedves volt...

Szóval ez az egész elég bonyolult számomra, de azért remélem, hogy elég érthető voltam.

2015. jan. 10. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!