Hogy tudjam rávenni magam, hogy ne beszéljek ennyit?
Sziasztok, rólam azt kell tudni, hogy 14 éves lány vagyok (9.-es), és sajnos (szerencsére?) gazdag a szókincsem (sokat olvasok, filmezek stbstb), ezért irtózatosan sokat beszélek. Tudom magamról, hogy sokszor jár a szám, és gyűlölöm is magam emiatt, mert nem akarom, hogy ezért utáljanak. Viszont ha huzamosabb ideig csendben vagyok, direkt, hogy ne beszéljek, akkor máris megkérdezik, mi bajom van... Pedig semmi, inkább nekik akarok azzal jót, hogy kussban vagyok. :D
Bárminemű tanács akárkitől? Tényleg nem akarom, hogy ilyen miatt ne bírjanak az osztálytársaim, mert én nagyon kedvelek szinte mindenkit, és ajj már. :(
Én is ilyen vagyok, csak 26 évesen. Ha meg van a jó társaság, mindenről tudok beszélni. :D
Figyelj rá, hogy meghallgasd a másikat is és nem lesz gond. Ne változz meg!
Előző, meglehetősen kevés szempontot jártál körül.
A magány is okozhat beszédességet (ki nem mondott -POZITÍV ÉS negatív- érzelmek tömkelege, ha pl általában nincs kivel megosztani, csak néha, olyankor zúdul kifele a mondandó...).
Valamint az asperger szindróma szintén. Utóbbi esetén BIZONYOS fajta szélsőségek váltogathatják egymást, pl a szűkszavúság is, a bőbeszédűség is jellemző lehet.
Ha meg már "alfaj"-okról beszélsz, aki filozofikus hajlamú az is lehet bőbeszédű, szűkszavú, és átlagosan beszédes illető is.
Bár poénnak nem rossz a hozzászólásod. ;)
Utolsó, most megijedtem, lehet hogy Aspergeres vagyok?:OOO
Mert néha van olyan, hogy egész nap alig szólalok meg, mert épp olyanom van... de jujj, remélem nem :/
Nem tudom, ironizáltál-e, de a lényeg:
én csupán elmondtam az előttem szólónak, h SZÁMOS oka lehet a bőbeszédűségnek! TÖBBFÉLE okra is lehet gondolni, vagy X, vagy Y, vagy W, vagy Z!
Ő viszont leszűkítette egyetlen lehetséges okra, ez a baj.
RITKÁBB esetben lehet csak gondolni asperger szindrómára. Az meg nem súlyos általában, meg amúgy se betegség, inkább egyfajta másság. Másban átlagos / átlag alatti az aspergeres, és másban átlag feletti, mint a többség.
De ez a ritkább eset, h ettől bőbeszédű valaki!
A szindróma szó tünetegyüttest jelent! Ezt azért fontos ,h megértsd, mert akire jellemző egy tünetegyüttesből 1-2 tünet, esetleg néhány, arra a személyre ettől még NEM jellemző az adott szindróma!! Mégpedig azért nem, mert a tünetek EGYÜTTESE kell ahhoz, hogy szindróma legyen, ezért tünetegyüttes a szindróma.
Értem? :)
Megint én vagyok.
Ez nem azt jelenti, h 100%-osan nem vagy aspergeres.
Csak azt h ilyen kevés infó alapján ,h bőbeszédű vagy, olykor meg szűkszavú, ebből eredően annak realitása, hogy aspergeres volnál, arra kicsi az esély.
Máskülönben meg tényleg semmi katasztrófa nincs abban, ha valaki aspie. Einstein is az volt. Szociálisan nehezebben boldogult az átlagnál, de nézd meg, mekkora zseni volt... Tipikus aspergeres. Inkább el kell szomorítsalak, h sokkal több a férfi aspie, mint női. :)) Egyéni művészek ill tudósok között sok ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!