Szerintetek ha az ember napi 8 óra helyett, csak 4et dolgozna, akkor lehetne az átlagéletkor 100 év körül, és egy 70-80 éves ember is bírna még dolgozni?
A minőségi időben pontosan a minőségen van a hangsúly és nem az időn. Fél óra is lehet minőségi, és fél napot is lehet tölteni felszínesen.
A munkaidőn én nem változtatnék, inkább a fizetéseken és a munkahelyek mennyiségén. Szerintem nem maga a munka tesz tönkre, hanem az a bizonytalanság, amiben élünk, és az a stressz, amit ez okoz.
Valamint a káros szokások, mozgásszegény életmód, de nem azért, mert nem jutna rá idő, régen is 8-10-12 órákat dolgoztak az emberek, mégis mindenre jutott idejük, mert be tudták osztani azt.
de fele annyi fizetést kapnál, gondolj már bele.
így is alig tudunk megélni, nemhogy a feléből!
még több éhező család, még több hitel... tönkremenne minden.
Nyilván a bérek maradnának ugyanígy.
Az a baj,hogy az ember 16 órát is dolgozni fog,mert természetesnek veszi,hogy mások irányítják.
Lehetnek sztrájkolni a háttérhatalom ellen,de a többség gyáva.
Mozgásszegény életmód.
Pont ez a lényeg,a felnőtt lakosság 8%a sportol rendszeresen.
Nem hinném hogy ennyi lusta ember van.Hanem 8-12 óra munka mellett nem bírnak,nincs erejük.
Ezért is csökken a népesség Európában,mert az embereknek 8 óra munka mellett magukra is alig marad idejük.Nincs idejük ismerkedni,nemhogy gyereket vállalni.
Ezt is a nagy baj.
Nézd meg késő délután a buszon az embereket.
Milyen arcokat látsz?80%-uk túlsúlyos,elkeseredett ember.
Hazamennek,bedobnak egy sört vagy kávét és kezdődik elölről a nap.
Ezért van ennyi depressziós és alkaoholista,mert sok a munka.
Az még egy külön sztori,hogy a semmiért dolgoznak.
De én ha havi 500at kapnék sem dolgoznék 12 órában.
Nem akarok 50 évesen meghalni szívinfarktusban.
Főleg,ha az a 8 óra,nem is 8,hanem vagy 10.
Nem mindenki lakik a melóhelytől 10 percre.
Lehet egy biztonsági őrnek,aki 8 órában sétálgat,nem hosszú 8 óra munkaidő,de aki tényleges szellemi vagy fizikai munkát végez,az igenis 3-4 óra után már nagyon elfárad.És a további időben kényszeríti a szellemét,testét arra,amit nem bír.
Svédországban részmunkaidős munkából is meglehet élni.
Nem luxus szinten.De élni lehet belőle.
Az a baj,hogy a magyarok ilyen szolgalelkűek.
Ha kell 12 órát is dolgoznak,ugyanannyiért,mintha 8ban tennék.
Lásd ez a sok hosszú hétvége.Már nem tudom hanyadik volt,hogy szombaton is menni kellett,azért,hogy 3 napig lógassák a lábukat otthon.
Nem akarnak egészségesen élni,le akarnak tudni mindent.Utána meg ülni a fotelben 3 napig.
Ha a magyarokon múlna hétfőtől szerdáig 24 órában dolgoznának,ha cserében 4 napos hétvége lenne.
Ilyen a mentalitás,sajnos.
Nézz meg nyugaton egy középkorú vagy idős ember,hogy néz ki.
10 évvel idősebbnek néznek ki az itthoniak a velük hasonló életkorúakkal.
16 óra:)
Ja persze.
Aludni meg nem szokás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!