Idegenszívűnek nevezett egy kollegám. Az lennék? Megkérdezte milyen sajtót olvasok milyen híradót nézek. Mondtam: CNN, BBC, esetleg Die Welt.
Magyar újság – TV szóba se jöhet. Nem érdekelnek a részrehajló hulladék jobbos- balos szemetek.
Mondjuk ő nehezen nézhetne CNN-t mert angolul egy szót se. Minek is? Elég ha magyarul tud, nemde?
No és ez a kijelentés ennyire felzaklatott? Vegyél be leszarom tablettát. Régen azt mondtuk ilyenkor, hogy nem az a lényeg, hogy mit mondott, hanem az, hogy ki mondta!
:D
Nekem is tele a cipőm az ártunk és ormányunk által uralt MTI-től, aminek a cenzúrázott híreit közölheti a közszolgálati média! Ez nem tájékoztatás...
Épp azért nézek CNN-t mert PONTOSAN tisztában vagyok azzal mi folyik itt.
>>>>
Semmit, hogy ha nem vagy tisztában a saját hazáddal.
Mert a CNN, BBC, New York Times stb nem részlehajló mi? Nem a nagytőkések szája íze szerint nyomják a süketelést? :D
Mondjuk ő nehezen nézhetne CNN-t mert angolul egy szót se. Minek is? Elég ha magyarul tud, nemde?"
Ez a mondatod meg kicsinyes és lenéző.Csak tudnám milyen szempontok szerint helyezed magad egy másik ember felé, mert lehet lexikális tudásban többet tudsz viszont másban kevesebbet sokkal.
A nyelvtudásnak semmi köze a lexikális tudáshoz.
Egyébként egy diplomás ember beszéljen már legalább1 idegen nyelvet de nem ártana többet is és ezek egyike az angol kéne legyen.
Na most akiről szó van az diplomás ember akinek a diplomája ezer éve rohad benn az egyetemen nem adják ki, mert képtelen volt 30 akárhány évesen összehozni egy középfokú C nyelvvizsgát.
Én úgy mentem anno 18 évesen érettségire hogy kezemben volt 1 angol 1 német középfokú.
A németet 16 évesen tettem le, ez meg negyven felé közeledve mereszti a valagát.
lehet lexikális tudásban többet tudsz viszont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!