Nem vagyok se szexi, se nőies, mit tegyek?
19 éves lány vagyok.
Olyan 8-9 éves koromig, amíg nem számított a nőiesség, "tetszettem" a fiúknak(oké, gyerekszerelem, de valahogy tök jól kijöttem velük).
Aztán ahogy elkezdtünk lányok nőni, nőiesedni, egyre változott a dolog. A fiúk/lányok nem tartottak szépnek engem.
Gimibe kerültem, és a személyiségemmel hódítottam, mintsem a külsőmmel.
Most 19 éves vagyok, van párkapcsolatom, viszont ez a nőiesség téma kezd gondot okozni. Egyszerűen nincs se szexuális kisugárzásom, se nőies.
Kb. 15-6 évesnek néznek az emberek, és rendszerint kislánynak, mint nőnek, hiába igyekszem nőiesen öltözködni. A barátomnál is úgy érzem, hogy már nem vonzom őt. Hiába csinálok flörtös dolgokat, a barátomnál se érem el azt a hatást, amit egy szexi nő csinálna. Inkább vagyok vicces, mint szexi. Egyszerűen nem tudok olyan nőies lenni, nem tudom megfogalmazni, pontosan mi hiányzik belőlem.
Volt már valaki így? Nem tudom, mi a baj...
Köszönöm a válaszodat!
Azt értem ezalatt, hogy amíg a barátom nem ismert, addig természetesen kívánt, meg minden, de amióta együtt vagyunk(lassan már három éve), úgy érzem, nem tetszem neki annyira, és mivel megtapasztalta, hogy nem vagyok olyan szexi, mint a többi lány, inkább azt érzem, hogy nagyon szeret, de nincs meg bennem az a nőies csáb, tűz, hogy oda legyen értem. Nehéz megfogalmaznom.
Vagy ha felveszek valami szexit, nem látom a tekintetében, amit kellene.
Az, hogy mi "nőies", az ez egy mesterségesen meghatározott dolog, ráadásul koronként változik. Vesszük az emberek tulajdonságait, és elkezdjük besorolni: ez nőies, ez férfias. Holott ezek mindenkiben keverednek. Ha egy nőben sok manapság "nőiesnek " tartott tulajdonság van, akkor nőiesnek, szexinek mondják. De ettől ezek a tulajdonságok még nem lesznek biológiailag, természetszerűleg a nőkhöz kapcsolhatók, csupán manapság most ép nőiesnek tartjuk őket. Nincs olyan, hogy valaki inkább "nő", mint a másik.
példa:
szenvedélyesség: Ma vonzó, nőies, kívánatos tulajdonság, de pl. a viktoriánus korban a visszafogott, szende, már-már aszexuális nő volt az "igazi nő".
hosszú, lobogó haj: ma a női, a lovagkorban a férfi (csáb)erő jelképe.
Szóval hagyd a fenébe az elvárásokat, elsősorban ember legyél, önmagad legyél, ne azt nézd, hogy mit várnának el tőled, mint nőtől. (Egyáltalán kik várják el: a média,a társadalom? ) Én azt szoktam mondani, hogy mivel XX kromoszómával születtem, nő vagyok, ezért minden, amit csinálok, az nőies.
Hidd el, pár év múlva nem győzöl majd hálálkodni a sorsnak, hogy kislányosabbnak nézel ki. :-)
Egyébként meg szerintem az önértékeléseddel vannak bajok. Meg általánosságban nagyon torzan látod ezeket a dolgokat.
Persze, lehet, hogy nem vagy az a fajta nő, aki után minden második pasi megfordul, meg akit a fél ismerősi köre lazán meghúzna. De azért ne próbáld meg elhitetni, hogy valami rém nőietlen ocsmányság vagy, amikor más, szexi nőknek is sokszor nehéz párt találni.
Hát jó, nem mindenki született szexinek, és kész! :)
Egyébként nem is értem, miért görcsörsz ennyire rá arra, hogy szexi legyél... Biztosan a tv hatása.
Sok fiúnak tetszik a kedves viselkedés, sokkal jobban értékelnek igy, mintha nagyon erős szexuális kisugárzásod lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!