Szerintetek mindig is létezett hűség? Mikor alakult ki a hűség, honnan ered? Hol van leírva, hogy bűn a hűtlenség?
Figyelt kérdés
A középkorra nem volt mindig a hűség jellemző.2014. nov. 17. 11:07
1/2 anonim válasza:
A hűség szerintem magunkból ered. Ez egyfajta tisztelet magunk vagy mások iránt. Van, aki alapjából véve megszavazza a másiknak, van, akinél ki kell érdemelni.
A hűtlenség nem feltétlenül, minden esetben rossz - lehet védekezés, felvilágosodás, tanulás, igazságérzet, empátia eredménye. (Értsd: hű voltam a Bibliához, ez megkeserítette a szexuális életem. Ezért én egyesek szerint hűtlen leszek, de magamnak teszek jót - hű leszek magamhoz, vigyázok magamra.)
2/2 A kérdező kommentje:
köszi az első választ
2014. nov. 17. 11:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!