Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek gonoszak?

Az emberek gonoszak?

Figyelt kérdés

2014. nov. 1. 16:48
1 2
 1/15 anonim válasza:
0%
ömm,najó,no comment
2014. nov. 1. 16:49
 2/15 A kérdező kommentje:
???
2014. nov. 1. 16:53
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Akármit válaszolnék, az helytelen lenne, mert a kérdés általánosít.

Nyilvánvalóan gonosz emberek is vannak, de nem lehet kollektíven mindenkire ráhúzni azt, hogy gonosz és azt sem, hogy nem az.Az emberek sokfélék.

2014. nov. 1. 16:55
 4/15 anonim ***** válasza:

Nagyon. A 99%. Én gyorsan fel szoktam ismerni ki gonosz, ki nem, próbálom mindig visszafogni magam, és inkább hosszasan körülírok egy kérdést, mint hogy bunkón rákérdezzek.

Aztán néha visszagondolok, és rájövök, hogy csináltam valami gonoszságot, ami nekem fel sem tűnt. (ez heti egy alkalom) Szóval minden emberben van gonoszság, csak a "jó emberekben" minimális.

2014. nov. 1. 16:58
 5/15 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon.
2014. nov. 1. 18:32
 6/15 anonim ***** válasza:
Én nem, de komolyan.
2014. nov. 1. 18:54
 7/15 Angel girl válasza:
77%
Ez jó kérdés. Szerintem nagyon gonoszak :D
2014. nov. 2. 14:23
 8/15 anonim ***** válasza:
53%

Az a baj, hogy a gonoszok irányítják a világot. Viszont nagyon kevés a jó ember, és ha egy közülük szembeszáll a gonoszokkal, igyekeznek tönkretenni.

A többség ugyan nem gonosz, de nem áll ki a jókért. Aki meg kiállna mellettük, többnyire tehetelen, csak együtt bukna velük....

2014. nov. 3. 09:44
 9/15 anonim válasza:
Amelyik
2014. nov. 6. 06:51
 10/15 anonim válasza:

Így kellett volna föltenni a kérdést: Gonoszak(-e) az emberek?

Általános szabály a magyar nyelvben, hogy a hangsúlyos rész kerül előre (ez általában az állítmány, de nem mindig).

Ahogy jelen esetben a kérdés föltétetett, úgy érthető, hogy a kérdező az után érdeklődik, az emberek-e vagy pl. az állatok gonoszak.

A helyesen föltett kérdésre a válasz az, hogy egy ember „gonoszságának” mértéke attól függ, mennyire uralja őt az egója. Ez egyénenként változik, és egy adott személy esetében időszakonként is változhat.

2014. nov. 6. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!