Mikor kezdenek a gyerekek lázadni? Megelőzhető?
Ez hülyeség! Nem előzhető meg :D
13-16 éves kor amikor a kezd kialakulni a gyerekek személyisége, stílusa.. ilyenkor kezdi megérteni, hogy mi történik körülötte, a világban.
Már egy évesen is akarják érvényesíteni az akaratukat.
Úgy lehet megelőzni, hogy következetesen csak azt engeded meg nekik, amit mindig szabad, amit tiltasz, azt később se engedd.
Kamaszkorukban már beszélgess el velük, értesd meg velük, hogy mit miért tiltasz meg, vagy miért nem kaphatja meg, amit akar.
Hogyan törjük le a gyerek szárnyai, már az elején. Első lecke.
Természetes, hogy minden fiatal feszegeti a határokat.
De ha valakit normálisan nevelnek (ezt nem 14 éves korban kell csinálni, hanem "kicsit" előtte), az később is felelősség teljes lesz.
Egy tinit már hiába próbálsz nevelni.
Nem biztos, hogy fogsz lázadni. Én sem lázadtam semmi ellen, most vagyok 16. Szeretik a lázadásnak hívni, ha: Visszabeszélsz, nem akarsz tanulni, esetleg nagyon elhivatott vagy valami felé.
A felnőttek pont ugyan ilyen tüneteket produkálnak, csak ők azonnal elkönyvelik hülyének a másikat.
Aztán figyelj arra kivel barátkozol. Kismillió gyereket láttam aki egy másik hatására vált azzá amivé. Szerencsére rám nem hatott ez az egész dolog, rajtam valahogy mindig "csodálkoztak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!