Megfigyeltem, hogy a magukat városi értelmiségi polgárnak tartók nem szeretik a sapkát. Miért?
Figyelt kérdés
2014. okt. 28. 08:57
1/8 anonim válasza:
Ez szerintem nem társadalmi rétegtől függ. Pl. én elég sokat foglalkozom szépségápolással, emiatt tökéletesen tisztában vagyok vele, h amikor nagyon hideg van, akkor a hajam és a fejbőröm érdekében kellene sapkát hordanom. Ettől függetlenül annyira idegesít, ha rajtam van, h szinte sosem veszem fel.
2/8 anonim válasza:
Én városi értelmiségi (? nézőpont kérdése :) ) polgárnak tartom magam. A sapkát szerintem nem szeretni kell, ahogy más ruhadarabot sem.
Hideg van. --> Fázik a fejem. ---> Sapkát húzok.
Ok, okozat :)
3/8 anonim válasza:
Eközött semmi összefüggés nincs :D
4/8 anonim válasza:
Nem is értem, hogy honnan szűrted le ezt a marhaságot. Értelmiséginek tartom magam, van talán 3 sapkám, most készül a negyedik. Akkor én most mutáns vagyok? Én kifejezetten szeretem a sapkákat és sálakat.
5/8 anonim válasza:
Értelmiségieknél nem, maximum pár divatmajomnál számít, hogy hordasz e sapkát vagy sem.
6/8 A kérdező kommentje:
"Nem is értem, hogy honnan szűrted le ezt a marhaságot." --> Igazából 3 ember alapján szűrtem ezt le, tudom, hogy a statisztikában több ezres vagy nagyobb nagyságrendekkel számolnak, úgyhogy belátom, hogy a kérdésem nem megalapozott. De vannak ilyen emberek is, mint az említett 3 ismerősöm és csak erre voltam kíváncsi, hogy miért...
2014. okt. 28. 10:14
7/8 anonim válasza:
Jó, hát vannak ilyen emberek is, meg olyanok is, ez alapján nem lehet általánosítani.
Az is relatív, hogy mi az hogy "városi értelmiségi"? Manapság azért már nem úgy van mint 100 éve hogy van a városi polgár vs vidéki paraszt. Mindkét helyen lehetnek értelmiségiek, és lehetnek ótvar tuskók is. Arról nem is beszélve hogy aki szereti magát "értelmiséginek" nevezni, az általában nem számít annak, aki meg tényleg az, az nem fogja ezzel fényezni magát.
8/8 anonim válasza:
Én ismerek olyan embereket, akik egy háromfős minta alapján elkezdenek azon merengeni, hogy az iskolai végzettség és a ruhahordás között milyen összefüggések lehetnek. De az egyfős minta alapján én inkább nem akarok levonni következtetéseket a társadalmunk átlagos intelligenciájáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!