Miért szeretnek az emberek belekötni interneten abba, hogy nem használok smiley-kat?
Mert hülye vagy!
Mert hülye vagy :D
na ezért.
A kérdezőnek van igaza.
Az írásbeliség évezredekre nyúlik vissza, szmájlik pedig még csak húsz éve vannak.
A legtöbb ember viszont ma nem olvas könyveket, újságokat, náluk az írásbeliség kimerül a többi hasonlóan vérprimitív ember facebook posztjainak olvasásában; továbbá az emberek túlnyomó része olyan hihetetlenül gyökér, hogy egy szöveg értelmét nem képes megfejteni, mindenféle segítséget igényel hozzá, hogy úgy-ahogy sikerüljön neki.
Tehát például egy szatirikus értelmű megjegyzés esetében, ha mégoly egyértelmű is, egyszerűen nem fogják fel, hogy humorosnak szántad, hacsak meg nem támogatod négy-öt szmájlival.
Nekem is egyre kevesebb kedvem van a szmájlik használatához: egyébként sem kívánok ostoba emberekkel szóba állni, úgyhogy nem zavar, ha ők majd nem lesznek képesek dekódolni a szövegemet.
Az első válaszolóval értek egyet. Szerintem is nagyon sokat segítenek a smiley-k az online beszélgetésben.
Persze vannak olyan emberek, akik túlzásba esnek és náluk már inkább zavaró, de ha okosan használjuk, nagyon sokat tud hozzátenni a társalgáshoz.
Én már megkaptam élőben is, hogy néha nem tudják eldönteni, viccelek-e avagy komolyan beszélek.
Írásban még annyira sem. Ezért ráveszem magam, hogy a legkétértelműbb mondatoknál már mégiscsak használjak emoticonokat, nem olyan nagy áldozat. Most hogy vannak rókák facebookon, már kedvelem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!