Miért undorodik az ember a levágott körömtől?
Bárki simán hozzáér mások körméhez (pl. kézfogáskor), de a levágott körömtől mindig undorodnak az emberek.
A másik része a kérdésnek, hogy bárki megfogja bárki fülét (pl. szerencsekívánás), de ha valakinek leszakad a füle egy baleset miatt, akkor valószínűleg senki nem hajolna le és venné fel a leszakadt fület a földről.
Tehát miért taszítja az embereket a testről eltávolított testrész?
Köszönöm! :)
Ez egy nagyon jó kérdés...Legalábbis az első.Én nem értem egyébként.Személy szertint engem nem kifejezetten zavar sem a kézen, sem pedig levágva.
A második kérdés azért más tészta :)
Nem vagyok az a taperolós ember, inkább szeretek távolságot tartani másoktól. Ennek ellenére nem undorodom mások körmétől, persze nem vágyom arra, hogy másnak a levágott körmeit a kezemmel gyűjtsem össze, hiszen a köröm alatti rész, a kosz egyik gyűjtőhelye.
A levágott testrészek izgatnak a legkevésbé. Nyilván felvenném, zacskóba raknám és jegelném. Szóval emberek, ha leszakad valamilyen végtagotok és megtalálom, én veletek együtt adom át a mentősöknek.
szerintem ez olyasmi lehet, hogy a hátrahagyott, elhalt dolgoktól ösztönösen távolságot tartunk.
Ahogy a halott embertől is félünk, viszolygunk, úgy az elhalt, felesleges darabjainktól is..
például amit a wc-ben hagyunk, a levágott köröm, levágott haj, egyéb testszőrzetek (pl ha benne marad a kádban), napégés után lehámlott bőr, a sebről leszakadó var. Már nem tartozik az élő szervezethez, már kellemetlen a közelsége.
A leszakadt fül meg inkább szerintem olyan, mint mikor egy nagyon furcsa, beteg, torz embert látunk. Nem természetes, nem a megszokott módon néz ki, ezért feszültséget kelt bennünk. Például egy önálló testrész a test nélkül, egy végtaghiányos ember, eltorzult arc, önkéntelen mozgások, rángások valakinél, tehát minden, amit igyekszünk nem megbámulni.
Köszönöm a válaszokat :)
Az első válaszoló kérdezte, hogy kitől hallottam a levágott körmöt. Hát osztálytársaimmal, ha beszélgetek, és véletlenül előjön egy ilyen téma, akkor mindenki azt mondja, hogy egy levágott körömdarab a padján, vagy a székén az visszataszító :) És nem nagyon értettem, hogy miért :)
Köszönöm a válaszokat, főleg a 6. válaszolónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!