Miért mondják, hogy ne menj pszichiáterhez, inkább pszichológushoz?
Figyelt kérdés
Miért jobb a pszichológus, miért mondják sokan, hogy inkább oda kellene menni?2014. okt. 16. 20:59
1/11 anonim válasza:
Én még nem hallottam ilyet. Annyi a különbség, hogy a pszichiáter írhat fel gyógyszereket a problémádra.
2/11 anonim válasza:
Lehet hogy azért mert az ilyen problémákra elsösorban nem gyogyszert kellene adni, mert az csak átmenetileg oldja meg a problémát és vannak mellékhatásai...
3/11 anonim válasza:
Valószínűleg a magyar ellátó rendszer sajátosságai miatt.A kórházakban dolgozó, tb által is támogatott pszichiáterek nagyon leterheltek, és futószalagon mennek náluk a páciensek. Így az, aki elmegy hozzájuk azt érzékeli, hogy egy pszichiáter 5, mx 10 percet "szán" rá, felírja a gyógyszert és kész, addig ha elmegy egy pszichológushoz, az egy óra beszélgetés. Holott a pszichiátereknek is lehetnek egyéb segítő módszereik a gyógyszereken kívül. És talán a másik, hogy a köztudatban a pszichológus úgy él, mint aki a hétköznapi dolgokban tud segíteni, addig a pszichiáter már tényleg a súlyos esetekkel foglalkozik. Pedig ez egy tévedés.
4/11 anonim válasza:
Én voltam mindkettőnél, az volt amit az előző leírt. A pszichiáter nagyon rövid idő után már telenyomott volna gyógyszerekkel (magán dokinál voltam, tehát még az ellátórendszert se lehet hibáztatni), a pszichológus pedig kezelt.
5/11 anonim válasza:
A pszichológus emberi lény, emberi érzésekkel. A pszichiáter meg egy robot, érzések nélkül, akinek az a dolga, hogy felírjon olyan bogyókat, amik után pénzt kap.
6/11 anonim válasza:
Lásd, mint az orvosok 98%-a. Azok se törődnek a betegséggel, és azok se tudják átérezni más problémáját. Felírják azt, amiből nekik pénz van, és vagy jobban leszel tőle, vagy rosszabbul. Utóbbinak csak örül, mert akkor több szart írhat fel.
7/11 anonim válasza:
Azért mert a pszichiáter egy csicska aki meg kérdezi mi a problémád, mondassz 2 mondatot aztán már írja a gyógyszert fel.
8/11 anonim válasza:
Én pont fordítva szoktam mondani. A pszichológushoz hónapokig-évekig járnak az emberek és én nem tudok olyanról akinek ez segített volna. Nekem sem segített semmit. Max a pénz elcseszésében segített.
Pszichiáter legalább ad gyógyszert és az segít is.
9/11 anonim válasza:
De a gyógyszert nem lehet örökké szedni, és lehet, hogy egy problémádat helyrehozza, de mellette még 100 másikat okoz...
Nem egy olyan emberrel találkoztam már, akit pszichiáter miatt kellett kezelni, mert tönkrecseszte a gyógyszereivel.
10/11 anonim válasza:
Ja ad gyógyszert és az mire jó?? Gyógyszerezed magad azzal meg nem törődsz hogy ha meg nem lenne gyógyszer egy roncs lennél.. gratulálok.. sok eszű lehetsz akkor szedjed a gyógyszereket életed végéig, nehogy véletlen szembe nézz a problémáiddal, ha meg ennyi eszed van ne írd ki hogy mást is ilyenekre vegyél rá hogy ez a helyes pf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!