Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A most 50+ emberek miért nem...

A most 50+ emberek miért nem haladnak a korral?

Figyelt kérdés

Mármint kevesen neteznek, kevésnek van okostelefonja, tablete, laptopja, alig ért néhány a számítógépekhez. Meg akármi ilyen, ami manapság "divat", ahhoz ők nem értenek. Netes rendelés helyett elmennek inkább a városba vásárolgatni, még ha ezzel elmegy is a fél napjuk, meg jóval olcsóbb neten vásárolni, de nem mernek mert fogalmuk sincs hogy megy az.

Miért vannak ennyire lemaradva? Hiszen ugyanúgy lehetőségük van mindenre. Sőt pénzük is van a dolgokra.

2014. okt. 16. 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Mert egy 50+ éves embernek nem az az elsődleges célja hogy a "trendnek" megfeleljen.
2014. okt. 16. 16:00
 2/12 shoona:D ***** válasza:
79%
Az idős emberek nehezebben változnak mint a fiatalok,van egy megszokott életmódjuk és nekik nem olyan könnyű kilépni a komfortzónájukból,persze vannak kivételek.
2014. okt. 16. 16:03
 3/12 anonim ***** válasza:
Rengeteg 50+ netezik, nézd meg a facén, vagy fórum oldalakon. Neten meg miért rendeljenek, idejük van, a mozgás kell, a lakásból is ki kell mozdulniuk, a vásárlás a napi programjuk.
2014. okt. 16. 16:09
 4/12 anonim ***** válasza:

Sokaknak ez akkora újdonság, hogy már nemigen tudnak beletanulni. Az egyik nagymamám próbálkozik 70 évesen, okostelefonja is van, rendszeresen elcsesz rajta valamit és sose tudja mit :D

Amúgy számomra is érthetetlen. Faterom rendszeresen néz filmeket gépen, de állandóan kérdezősködik hogyan kell megnyitni. Olyan dolgokat, hogy bal vagy jobb egérgombbal kell kattintani, lenyomva tartsa-e a kontrolt, ha kijelöl egérrel stb. Régebben megmutattam neki egy tök egyszerű módszert hogyan nyisson meg media player classicban filmet és nem és nem és nem megy. Kijelöl, lenyomva tart, áthúz, elenged és néz ennyi lenne az egész. :(

2014. okt. 16. 16:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Amúgy van olyan fiatal is aki képtelen az új dolgok befogadására. Billentyűzet például: haverom 25 éves elég sokat játszottunk már neten is együtt meg azért rendszeresen nyűvi a gépét és nem bírja megtanulni hol vannak a gombok. 70%-ban FPS-ekkel nyomul ahol az alap kéztartás a WASD-n van. Ha meg kell nyomni az F betűt ő lenéz a kezére... Csak 10 milliárdszor nyomta már meg azt a rühes gombot ami pontosan a mutatóujja mellett van és neki le kell néznie... Shift, Tab, számok úgyszintén. Nem szoktam neki mondani, de valahogy elképesztőnek találom ezt. Más ismerősöm gyorsabban gépel vakon mint én pedig sose tanulta...
2014. okt. 16. 16:17
 6/12 A kérdező kommentje:
De ezek hasznos dolgok, időt és pénz lehet megspórolni, megkönnyítik az életet, szórakozás, stb. Mondjuk az én családomban mindenki ért ezekhez, még a 90+ éves nagypapának is van tablete. És szokott rajta netezni. De más családoknál, ismerősöknél már az 50+ éves anyukák napi programja csak a főzés, mosás, takarítás, vásárlás. De ezeket nem is szeretik csinálni, mégis minden egyes nap ezt teszik. Én nem értem. Persze sokan fent vannak fészbúkon... de ha írok nekik 2 hét mire megnézik. Ez is zavaró.
2014. okt. 16. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a legjobb, hogy a majdani fiatalok rád is ezt fogják majd mondani, amikor te 50+ leszel. Hogy miért nem cyborggal szexelsz, miért nem teleportálod magad valahova, vagy miért nem deftrungot használsz, ahelyett hogy a gagyi okostelefonoddal meg tableteddel bohóckodsz egész nap.
2014. okt. 16. 16:33
 8/12 anonim ***** válasza:

ma 16:33

A legújabb generáció már alapjaiban más, mint az előzőek, mert az internet világában nőnek bele. Szerintem a mostani generáció lehet majd az első, akik életük végéig nyomon követik és használják az újdonságokat. De lehet rosszul gondolom, mert magamból indulok ki.

2014. okt. 16. 16:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"A legújabb generáció már alapjaiban más, mint az előzőek"

Persze, ezt minden évtizedben elmondják. Kb. mint az "Ezek a mai fiatalok!" Aztán már az előző évszázad elején is ezt hajtogatták.

Régen aki csak kézzel mosott, annak bonxolult volt a hajdú mosógép--aki meg ahhoz szokott annak meg később az autómata mosógép.

Úgyis lesz valami újdonság mindig, amit a fiatalabb generáció jobban el tud sajátítani, amikor az bejön, mint az idősebbek.

2014. okt. 16. 17:12
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem azért az internet alapjaiban változtatta meg a dolgokat, de majd kiderül 50 év múlva. :)
2014. okt. 16. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!