Mi a véleményetek a "stréberekről" mind munkában, mind suliban?
Engem nem zavar az, ha valaki okos. Az se, ha ki is mutatja. Az se, ha jó jegyet kap és feltűnően örül neki. Esetleg kiváló munkaerő, feltűnően jól dolgozik és hangosan örül a jó értékelésnek.
Az viszont igen, hogy amikor valamit veszünk órán és a tanár kérdez valamit, akkor neki minden kérdésnél már reflexből ordítja be a választ, esélyt se hagyva, hogy felfogjam a kérdést vagy én is próbálkozzak.
Illetve azt, ha túl aggódja a projektet vagy más közös munkát és főnökösködik, mindenbe beleköt, legalkalmatlanabb időkben hív és ha mondod is hogy zavar akkor is rád erőszakol valamit ami ráérne, hogy azonnal csináljam meg és mellette kész idegroncs és hozzászólni se lehet és bőgés határán van.
Nektek van stréber ismerősötök? Ti mit nem szerettek a stréberelben? Esetleg hasonló vélemények?
#1 Politikusként? Csak hülyéskedsz, ugye? Ott pont, hogy nem a teljesítmény, hanem a kapcsolati háló, a félrenézés és a manipuláció a fontos. Abszolút az ellentéte a posztban leírt személyiségjegyeknek.
Egyébként az ilyen emberek tragédiája az, hogy hiába a legaktívabb, legtanulósabb emberek, mégsem viszik majd szinte semmire, mert egy józan paraszti ész és értelmes időmenedzsmentre/erőforrás elosztásra képes ember odavágja őket az élet minden területén. Mondom ezt úgy, hogy nemzetközi projekteket, kutatómunkákat koordinálok.
25/F
Az engem sem zavar, ha valaki okos, ügyes, szorgalmas, sokat tanul, dolgozik. Ezek jó dolgok.
Az viszont nem szimpatikus, amikor valaki mindig fontoskodik és mindenben nyüzsög és mindenhol mindenképpen észre akarja vetetni magát és muszáj mindenhez hozzászólnia (és ez akkor a legrosszabb, ha csak okoskodik és igazából tudás nem párosul hozzá, csak feltűnési viszketegség, na de ez már egy másik típus, nem a stréber).
Nekem egyetemen volt ilyen ismim...
Folyton beleszólogatott a kérdésekkel, mindig miatta lett túltartva az óra (főleg, hogy vonattal jártunk vissza Pestre ez bosszantó), tanár kérdezett és ha jelentkeztél, nem zavartatta magát, ha nem akkor se hagyott 2 mp-t, hogy gondolkodj.
Állandóan idegbeteg volt a jegyei miatt, a pótvizsgákon szükségtelenül is ott volt, nyalta a tanárok fenekét...
Olyan hétköznapi egyetemi dolgokért bőgött, amit más letojott, mindent túlstresszelt.
Plusz minden projektben, bár többszemélyes, kisfőnöknek nevezte ki magát, semmi se volt neki jó és sokszor tök alkalmatlan időben hívott minket vagy hagyott 200 fb üzenetet 1 órán belül, hol vagyunk már és bele se gondolt, hogy esetleg nem lógunk a nap 24 órájában a telónkon vagy FB-n.
Am aranyos lány, okos és jószívű csak kerültem a fent leírtak miatt.
Egyetemen menő ha valaki tényleg okos és tehetséges, esetleg szervező beállítottságú és ő az alapja minden tanazékes bulinak. De nem menő a túlstresszelés, főnökösködés és államdó önmaga tudásának mutatása, a mások megnyilvánulásának lehetőség vagy a gyakorláshoz való lehetőség vagy a vonat eléréséhez való idő elvételével. De ahol eddig előfordultam, mind munkábanmind régen iskolában előfordultak az ilyen modorú emberek...
Nem csak emiatt gáz a munkahelyen, hanem pl azért is, mert idegesítő, hogy ott pörög és másokat is próbál erre rávenni.
Jó, egy munkahelyre dolgozni kell bejárni csak bosszantó, mikor már vészesen túlaggódik valamit... nem csak hogy bosszantó, de sokszor keresztbe is tesz vele.
Volt olyan kollégám, aki a főnök előtt mondta el, ha valamit elrontottam vagy nem úgy csináltam ahogy a Nagykönyvben volt. Ez még tahóság is, amikor én meg gyakran tartottam neki a hátam.
Plusz volt olyan kolléga is, akivel kaptunk munkahelyen egy feladatot és épp elutaztam, de megállás nélkül villogott a fb cset és amint hazaértem, jöt is át hogy dolgozzunk a projekten, nem nagyon zavarta hogy esetleg tartson annyira tiszteletben hogy hagy nekem legalább egy napot átállni, családdal lenni, stb. és még lett volna még időnk rá. megértem ha másnapra kell és rohan hogy vcsináljuk, de ez a "Gyorsan csináljuk meg bármiáron, hogy a főnök elájuljon hogy 5 perccel azután hogy megkért rá minket készen is vagyunk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!