Mit tennétek, ha adódna egy lehetőség, hogy megbüntethetitek az összes embert aki valaha is ártott nektek valamit?
Nem tudom, mivel büntetnék, de szívesen okoznék pár embernek rossz pillanatokat.
Amúgy igazából nem is akarnék nekik büntetést, inkább arra vágyom, hogy megbocsáthassak nekik.
Volt egy régi ismerősöm, akit annyira, de annyira gyűlöltem, hogy egy kis kanál vízben meg tudtam volna fojtani. A tehetetlen düh szétmarcangolt, olyan szemétségeket csinált velem, és én annyira nem tehettem semmit.
Most, hogy olvastam ezt a kérdést, rögtön ő jutott eszembe, és már gondolkodtam is, hogy milyen földöntúli kínzásokat akarnék rá kitalálni...
Aztán tudod, mire jöttem rá? Hogy már piszokul nem érdekel a dolog... Eltelt kb. 5 év, azóta hála Istennek nem is láttam őt. Most, ha visszagondolok, már nem érzek gyűlöletet, csak érdektelenséget.
Nem tennék semmit.
Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. /Máté evangéliuma 5.7/
...
S bocsásd meg a vétkeinket, amint mi is megbocsátottunk az ellenünk vétkezőknek. /Máté 6.12/
...
Ha megbocsátjátok az embereknek, amit vétettek ellenetek, mennyei Atyátok is megbocsát nektek. De ha nem bocsáttok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg bűneiteket. /Máté 14-15./
Egyedül a mostohaanyámat büntetném meg: legyen bulimiás, és soha ne tudjon szabadulni belőle.
Csúnya dolog ilyet kérni, de kívánom, ő is élje át, amit én éltem hosszú évekig miatta. Amíg oda nem költöztünk, egészséges, életvidám lány voltam, most 25 évesen lelki roncs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!