Egy "férfi" mitől férfi? Vigyázat, cáfolni fogok!

Egyik eddig megadott válasszal sem értek egyet. Bárki mondhatja/érezheti magát férfinek. Bárki születhet fallosszal a lábai között, de változtathat a dolgon.
Én amondó vagyok, hogy a társadalmi sztereotípiák alapján mondjuk valakire, hogy ez vagy az. A klasszikus nemek a férfi és nő, ezekhez pedig mind-mind külön elvárások, idealizált képek és sztereotípiák társulnak.
Milyen egy "tipikus" hím? (Jóval) Kevésbé érzelmes, mint a Nő, fizikailag erőteljesebb, magasabb és testalkatilag robusztusabb. Hangja mélyebb, mint a Nőé, fejben racionálisabb; szexorientált(abb), heves(ebb), versengő(bb). Mondjuk...

Nincs felzselézett/felnyírt haja, nem öltözködik a top divat szerint, nem epilálja magát.
Az arca nem olyan mint egy 12-16 éves fiúé. Nem kondizik, vagy a munkától izmos vagy semmitől.
Mindig megvédi magát/szeretteit, nem hunyászkodik meg akárkinek, nincs olyan mentalitása, hogy "Nem éri meg" ; "Majd megkapja az élettől" ; "Az erőszak erőszakot szül" stb.
Ha sztárokat kell felhozni, akkor a Feláldozhatók 2 szereplői, Christian Bale.
21. századi értelemben: Kigyúrt gazdag nagyfarkú semmitmondó, haszontalan tagja a társadalomnak.
Nekem a férfi szóról elsőnek egy kemény, szakállas, pocakos Kanadai favágó jut eszembe.

Kár erőlködni nyakatekert elméletekkel...
Férfi a kifejlett hím homo sapiens sapiens.
Az előző válaszok tehát hülyeségek, kivéve Csillámpónié.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!