Szerintetek is folyamatosan rossz irányba változik a világ?
A pesszimistáknak igen, de úgy mi értelme az életnek - az ő felfogásuk szerint...
Az optimistáknak nem, tele van lehetőségekkel a világ!
Én ez utóbbi vagyok, tehát szerintem nem.
Bizonyos szempontból jó irányba mentünk, más szempontból rosszba.
Régen, ha egy népnek baja volt a másikkal, akkor odament, és lemészárolt pár embert. Ma öltönyös emberek törvényekkel szop..tják egymást és a népet, és beleléptek egy Európai Unió nevű csoportba, ahol ha egy ország nem szeret egy másikat, akkor aljas módon, feltűnésmentesen fingatja meg a másikat. Tisztességesebb dolog volt gyilkolászni, mint megkeseríteni valaki az életét, de nem kívánom ezt vissza.
Régen azért éltek rettegésben az emberek, hogy mikor szállja meg az országot az ellenség, ma azért, hogy kirúgnak-e a munkahelyemről, lesz-e mit ennem, lesz-e fedél a fejem fölött.
Nagy előny, hogy bárkivel bármikor tudjuk tartani a kapcsolatot, az Internet segítségével, ez arra jó, hogy nem szakítja szét a családokat adott esetben. Persze még számtalan előny fakadhat belőle.
Alakul át a társadalom, a szokások, és ezt rosszként éljük meg. Dédszüleinket a rádió és a televízió idegesítette, ma már meg szinte biztatnak, hogy inkább tévézzünk, minthogy a zombikat öljük a gépen.
Emellett rengeteget fejlődött a tudomány, főleg a természettudományok, és ez jó.
Szidhatnánk a mai embereket, hogy milyenek, de gondoljunk a középkori emberre. A semmiért öldökölt, büdös volt, mert alig fürdött, igénytelen volt. Az se volt sokkal jobb, sőt.
De tény, hogy összességében érdekes irányba haladunk. A bolygónak már elege van a folyamatos szennyezésekből. Sok mű dolog vesz minket körbe. De szerintem meg lehet találni a hozzánk illő, minket segítő embert/embereket, és akkor boldogan tudunk élni abban az időben, amit nekünk szántak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!