Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak még erkölcsös emberek...

Vannak még erkölcsös emberek ezen a Földön? (akik valóban azok, nem csak annak hiszik magukat)

Figyelt kérdés
Sokszor elkap a rossz kedv, ha körbe nézek, hogy milyen az emberek, milyen a társadalom, és nem akarom elhinni hogy ilyen szennyben élünk...Más is van, aki így érzi?
2014. szept. 8. 16:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Mit értesz az erkölcs alatt? Mert szerintem nincs univerzális erkölcs. Mondhatjuk, hogy az emberek automatikusan érzik belül, hogy mi a jó és mi a rossz, de szerintem ez csak mese. Legalábbis nekem még ilyen nem volt. Véleményem szerint az erkölcs az, amit a kultúránk meg a környezetünk belénk nevel vagy amit mi magunk választunk. Természetesen vannak olyanok akik mindenféle erkölcsöt eldobnak, de ez nem túl produktív, mert így könnyen elveszik a koncentrációs képesség és az ambíció. Én alkottam egy személyre szabott, egyéni erkölcsi kódexet ami szerint élek és mivel nem tartalmaz olyan haszontalan és betarthatatlan kitételeket mint "szeresd felebarátod" vagy "légy könyörületes", nem is érzem magam erkölcstelennek.
2014. szept. 9. 15:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon kevesen, de régen még kevesebben voltak, mert erkölcsösnek nemigen neveznék valakit, aki nem tartja be az alábbi alapelveket:

János 13: 34-35.

"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást."

Hát még én magam sem tudok mindenkit feltételek nélkül úgy szeretni, mint ahogy Jézus szeretett minket.

Sőt még csak az ószövetségi nagy parancsolatot sem tudom megtartani:

„Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Máté 22:37-39-ból idézve)

2014. okt. 20. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!