Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek van sötét utasotok?

Nektek van sötét utasotok?

Figyelt kérdés
Aki látta a Dextert, az tudja mire gondolok, a lényeg nagy vonalakban, hogy van-e olyan részed, ami úgymond gonosz és néha élvezed már szinte, hogy másoknak fájdalmat okozol/bántod..nekem van, olyan formában, hogy sokszor előtör belőlem a düh és az első embereken aki szembejön velem levezetem (inkább csak verbálisan, mintsem fizikálisan), persze ez nem normális, már pár hete járok pszichológushoz ezzel..17/F

2014. szept. 2. 21:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Tudod ezzel a bűntudat nélküli ártás dologgal csak az a baj, -én legalábbis úgy hiszem-, hogy minden ember felelős azokért a dolgokért, tettekért, szavakért, amiket életében elkövet, különösen másokkal szemben, de önmagával szemben is. Felelős. Ennek a szónak, ami azt hiszem eléggé jól leírja a magyar nyelvben ezt a dolgot, az a szótöve hogy Felel. Gondolkozz el rajta, hogy vajon mit jelent ez, ha lehet!

Főleg azért, mert amennyiben igazam van, úgy az a hatalmas nagy bukta van az elgondolásodban -miszerint te nem szenvedsz kárt, miközben másoknak keresztbe teszel-, hogy pontosan akkor okozod a legnagyobb kárt magadnak, amikor mással teszel szántszándékkal rosszat.

Szerintem -legalább önző és önös érdekből- jobb lenne ezt végiggondolnod és valahogy bűnbánatra jutnod. Imádkozhatsz is érte hogy képes legyél erre, s aztán bocsánatot tudsz kérni.

2014. szept. 2. 23:31
 12/19 anonim ***** válasza:
Viszont az a jó hírem, hogy az a valaki, aki előtt felelős vagy elsősorban hitem szerint, az azt is tudja, ha rájöttél legalább arra, hogy valami nem stímmel azzal hogy örömödet leled ezekben a dolgokban és változtatni akarsz, s nem a bűneiddel azonosít téged. De attól még felelős vagy.
2014. szept. 2. 23:37
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ne nézz tv-t meglátod értelmesebb ember lesz belőled.
2014. szept. 3. 01:24
 14/19 anonim ***** válasza:

A pszichológus sem mondhat mindent el, fontos hogy a beteg mit hisz, és mennyit lehet elmondani neki. Sőt, néha hazudniuk is kell, de ez mind a gyógyulásodat segíti elő.

Személy szerint én ezért nem hiszek a terápiákban. Nagyon gyorsan le tud bukni a terapeuta. Talán az első két mondatnál.

2014. szept. 3. 08:41
 15/19 anonim ***** válasza:

Ja és nem csak önhitt és ostoba, gonosz ez a hozzáállás, hanem még szánalmas is.Elég szomorú, hogy más örömöd nincs, csak ha kicseszel valakivel.Az olyan emberek szoktak így viselkedni, akiknek ez jelenti az egyetlen önigazolást, ha kicsesznek valakivel, akkor érzik úgy, hogy ők valakik, mivel más erényük nincs, máshogy nem képesek sikerélményt elérni.És nehogy azt hidd, hogy nem derül ki, hogy te vagy a felelős a bajukért.Aki pedig rájön, hogy keresztebe tettél neki, az szemétládának fog tartani jogosan, és van okod félni, hogy majd neked is keresztbe tesz valaki.

A pszichológus lófittyet sem ér, neked valami komolyabb terápia kellene, például egy jó nagy seggberúgás, páros lábbal.

2014. szept. 3. 09:00
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem van egy gonosz énem is, pár az inkább passzívan gonosz, tehát például nem segítek azoknak, akik köcsögök voltak velem, és hagyom őket idegeskedni, szenvedni, én meg csak röhögök magamban.

A Dextertnem láttam, nem tudom, ilyemsire gondoltál-e, mert a leírásnak annyira nem passzol :)

2014. szept. 3. 11:06
 17/19 anonim ***** válasza:
52%

Nem értelek benneteket, akik bírálni jöttök ide, amikor emberek segítséget kérnek vagy véleményt.

Nektek hogy esne? Ti szeretitek, ha fognak az életetekből egy mozzanatot, és az alapján megmondják nektek, hogy milyen emberek vagytok? Hiszen mindannyian szentek vagyunk. Haha.

A srácnak tetszett a Dexter. Amikor mások ártanak nekünk, sokszor előfordul, hogy mi is bosszúra szomjazunk. Már ha őszintén be tudjátok ezt vallani magatoknak. Ebben semmi különös nincs. Kicsit álmodozik a srác azt kész. Amikor majd vége a sulinak, és valahogy élni kell, akkor majd rá lesz kényszerítve, hogy ne unatkozzon annyira, hogy ilyenen járjon az agya.

2014. szept. 4. 00:03
 18/19 anonim ***** válasza:

Én nem bírálni jöttem, hanem leírtam a kérdezőnek hogy valószínüleg magának árt a legtöbbet az ártással, mert vannak a világban bizonyos törvények mondjuk így, amik végtelenül nagy mértékben fölötte állnak, és amelyeket ezért is nem tud kijátszani, hiába áltatja magát azzal, hogy nem kerül napvilágra a "gonoszsága", gonoszkodása.

És nem az a baj, hogy az embernek bosszúszomja, bosszúfantáziái vannak adott esetben, ha pl megbánják, hanem az, hogy amit adott esetben kezd ezekkel az érzéseivel.

2014. szept. 4. 06:51
 19/19 anonim ***** válasza:
** pl. megbántják, hanem az, amit adott esetben kezd ezekkel az érzéseivel.
2014. szept. 4. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!