Van egy hobbim és egy ugyanezzel a hobbival foglalkozó haverom. Ő miért lehet sikeresebb benne nálam?
A hobbink a fényképezés, és őt kb. 2-3 éve ismerem már internetről.
Mindketten szeretünk meg szoktunk fényképezni (neki talán kicsit több lehetősége van rá, jobb helyen lakik). Mindketten internetre töltjük fel a képeket, facebookra és én egy oldalra is felszoktam.
Azt tapasztaltam, hogy az ő képei sokkal több embert érdekelnek, lájkolják őket egy csomóan, egyszerűen gyönyörködnek bennük néha, amíg az én képeimre csak 3-4 lájk jön jobb esetben, meg nem is dícsérik nagyon szöveggel se meg.
Ismerőseimnek is ha megmutatom a képeimet inkább idegesíti őket minthogy tetszik nekik szerintem.
A haverom miért lehet jóval sikeresebb az egészben? Iskolájában is emiatt népszerű, engem meg lesz*rnak.
Ez azért sok mindentől függ.. Hány évesek vagytok?
Mert ha még esetleg a gimnazista éveket tapossátok, akkor sok oka lehet. Egyrészt, hogy a másik srác alapvetően népszerűbb nálad, ezért "mindenki be akar nála vágódni", nem egy ilyen példát láttam már. Vagy másik, hogy sokkal közösségibb ember, ezért eleve olyan baráti köre van, akik szociálisabbak, és jobban élnek az interneten való szabad szólás jogával, magyarul sokat ülnek gép előtt, és óhatatlan vágyat éreznek, hogy hallassák a hangjukat (nekem is vannak olyan barátaim, akik nem azért nem reagálnak Fbookon egy-egy grafikámra vagy bármimre, mert nem tetszik nekik.. egyszerűen, olyan kevés időt töltenek fent az oldalon, hogy észre se veszik).
Vagy, ez is benne van a pakliban, hogy az ő fotói érzékenyebben nyúlnak egy témához, érdekesebbek, emberközeliebbek, Vagyis hogy jobb fotókat csinál nálad alkalomadtán.
Tudom, hogy fontos a reflexió mindenki számára, szeretnénk, ha elismernék a munkánkat.. De ne azért fotózz, hogy másnak tetsszen.. Fotózz a magad kedvére, tedd bele a gondolataidat, adj neki mögöttes tartalmat, akár üzenetet is, és hidd el, úgy előbb-utóbb meg fogod találni a közönséged. Ne stresszelj azon, hogy "úristen, a másik jobb nálam".. Talán nem is jobb, csak másmilyenebb. A művészet relatív. Ha úgy van, tanulj tőle is, figyeld meg, mit csinál.. Az irigység elrontja az alkotás örömét. 20/L
Jajj, hát milyen kérdés ez már!? Művészeti területen aztán pláne ezer dologtól függ a sikeresség, ezt te is tudod.
(Megjegyzem: azt nem lájkokban mérik!)
Lehet, hogy jobb képeket csinál, vagy népszerűbb témákról, esetleg az ő ismerősei simán érdeklődőbbek a téma iránt...
Nem mindegy amúgy?
Nálunk két profi fotós is van a családban, és sosem az igazán - szakmailag is kiemelkedő - jó képeik a "legnépszerűbbek", hanem azok, amiken a modell egy dögös kiscsaj, akinek aztán 1000 haverja lájkolja a képét a Facebookon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!