Szerintetek ezek a jellemzők milyen cigányokra érvényessek? pl oláhkok. Stb
Na megjöttek a rasszisták is látom. :). Ezzel csak magadat égeted. Igen magyar cigánynak mondják őket(romungró=roma+magyar(Hungár)). De az oláh cigányoknak sincs semmi köze az oláhokhoz. Ezek az elnevezések azt jelzik melyik országban telepedtek le az őseik. A romungrók azér magyar cigányok mert ők vannak itt a legrégebb óta a cigányok közül kb a középkor óta és a hazai cigányság zömét adják nyelvüket a többségük elfelejtette. Az más téma,hogy bizony a nagy részük úgy viselkedik ahogy, ezt ne keverjük ide szerintem.
Kérdező: Az őseid között akkor valószinűleg oláh cigány is volt.
Asszimiláció.Lehet rosszul fogalmaztam. Nem elfelejtették hanem magyarra lecserélték a nyelvüket,ha így jobban tetszik.
Az írek,skótok,walesiek is túlnyomórészt az angol nyelvet használják,de a kelta nyelveik helyett csak a fura angol akcentusukkal határozzák meg magukat. A te logikád szerint akkor nem léteznek ? Próbálják feléleszteni az ősi nyelveiket, de mindig az angol fog használatban maradni elvégre az a világnyelv pedig nem bírják az angolokat.
Vagy a fehér amerikaiak is német,ír,skót,holland stb. eredetűek mégis angolul beszélnek. Büszkék amerikai mivoltukra egytől egyig.
De nem a cigányokat akarom védeni. Megértem ha rossz tapasztalataid vannak velük de ezért nem kell az egész népet kollektíven utálni. Nem minden cigány bűnöző élősködő. Az indiaiakat pláne nem kell idekeverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!