Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legtöbb öregasszony miért...

A legtöbb öregasszony miért ilyen undok?

Figyelt kérdés
Ők elvárják tőlünk, hogy hajbókoljunk nekik, meg hogy magasra tiszteljük őket, de mire fel? Ők meg lekezelően viselkednek a fiatalokkal meg beléjük kötnek unalmukból.

2014. aug. 6. 23:13
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

8-as: "Mert van egy öregasszony aki menni is alig bír, felszáll egy buszra, a sok kö**g meg nem ad nekik helyet, míg a k***ög ott facebook ozik vagy üvöltözik a haverjaival stb."- Én tisztességes szoktam velük lenni és igen, átadom a helyet nekik (amelyet sokan már tenni sem akarnak).

"Tisztelet meg mondjuk egy olyan öregembernek aki dolgozott már tizenegykétéves kora óta, esetleg katona volt stb." -Én elhiszem, hogy milyen kellemetlen lehetett ez (ahogy felfogom ezt egy mai 15 éves fejjel)! De sajnos arról tényleg nem tehetünk, hogy nekik ilyen fiatal koruk volt! Egyébként tényleg tisztelet nekik, ha ez igaz!

"míg a mostani gyerekek facebook oznak, buliznak, hülye kérdéseket irkálnak ide vagy kockulnak egész nap" -Szerintem ezekhez mindenkinek meg van a joga, pláne, ha emellett (sajnos kevesen) tisztességesen is viselkednek! Szerintem önmagában nincs ezekkel probléma, mert ezek mellett még ha akarunk, tudunk is tisztességesen viselkedni! Inkább azzal van a probléma, ha ezekkel visszaélnek, és valóban nem tudnak tisztességesen viselkedni a mai fiatalok.

"majd az utcán úgy mennek mint a Cosa Nostra csak senkit nem tisztelnek szemetelnek stb." -Nekem eszembe sem jutna, hogy szemeteljek az utcán, én igyekszem normálisan járni és odafigyelek rá, és én tisztességes szoktam lenni más emberekkel! Az csak akkor van, hogy nem tisztelek valakit, ha ő sem tisztel engem, de akkor meg is van az oka rá, hisz a tisztelet akkor az igazi (legalább is énszerintem), ha kölcsönös, a tisztelet mindenkinek kijár, úgy gondolom!

"Egy ilyen mocskos világban öregként lehet én sem lennék jobb. A mai világban nincs tisztelet senki felé, míg régen beléjük verték, rúgták a tiszteletet, manapság meg a hányás meg a szar meg a piásüveg van az utcákon." -Én sem örülök, hogy egy ilyen mocskos világba teremtett ez az Istenke, de sajnos erről nem tehetek! Engem is zavar, hogy szinte senki felé nincs tisztelet, de ha az öregek sem tisztelik a fiatalokat, akkor csak rontanak a helyzeten, és ezzel ők is benne vannak már a "senkit nem tisztelek!" kategóriában! Amúgy szerintem meg azért nincs az öregasszonyok felé tisztelet, mert megunták már gondolom azt, hogy a tisztelet csak egyoldalúan járt nekik, és nem volt feléjük már kölcsönös és gondolom lekezelően is viselkedtek sokszor velük. Tudom, ezt tapasztalatból mondom! Meg már az előítéleteket is megunták már gondolom! Amúgy az ilyen öregasszonyokat már én sem tisztelném! A piás részről meg annyit, hogy mivel még csak 15 éves vagyok és nem 18, így még nem tudok berészegedni, de ha betöltöm a 18.-at, akkor is figyelek arra, hogy ne legyek ilyen undorító az alkoholtól, és csak mértékben fogom fogyasztani, tehát csak óvatosan.

9-es: "Azért mert úgy érzik elpocsékolták az életüket. Megkeseredettek. Dühösek. Sajnos sok ember csak a halálos ágyán jön rá, hogy milyen fontos dolgokat mulasztott el az életben." -Én is leginkább erre gondolok, azaz, hogy már megkeseredettek, búsak és sajnálkozóak, aztán ezzel a viselkedéssel terelik el a figyelmüket ezekről és ezzel elégítik ki bánatos önmagukat.

10-es: "Azért ilyenek mert minden öregnek már tele van a töke az élettel. Betegségek, stressz, lelkiismeretfurdalás, fájdalmak mindegyiknél megvanak szinte, nem látnak ki belőle és nem tehetsz semmit mert előitélkeznek, mégha nem is lennél "olyasféle" de akkoris, ők már sokszor láttak ilyet." -Elhiszem és teljesen megértem, hogy ezek a dolgok mind bántják nagyon őket! Teljes szívvel megértem őket! Mondjuk az előítélet akkor sem megoldás, mert azért tényleg van kevés tisztességes ember, akiket pedig nagyon megbánthatnak ezzel!

"Mostani szomszédom egyszercsak elkezdett velem úgy káromkodni hogy azóta nem köszönök se neki, se a többi szomszédnak (mindegyik vele barátkozik), engem nem ismernek és nem csináltam semmit." -Így van, ezt nagyon jól csinálod, így kell ezt, ez tényleg jó megoldás! Aztán meg majd ha nem tetszik neki, hogy nem köszönsz, és kérdőre vonja, akkor tudjuk mondani neki, hogy milyen hibát követett el és hát választhat, hogy vagy köszönünk neki és nem viselkedik így tovább, vagy csinálhatja még, de addig mi sem fogunk köszönni neki. Ezzel nagyon jól lehet éreztetni a tetteit, talán ez lehet a legjobb megoldás is!

"De viselkedj továbbra is udvariasan, de keményen, és ne mondj neki semmi különöset (se jót se rosszat), és örülj hogy ha nem szól hozzád. Ha szórakozik veled ne köszönj neki többet amig bocsánatot nem kér. Ha kérdőre von, ne személyeskedj, indulatoskodj hanem mond meg hogy ezt csinálta, és nem vagy hajlandó beszélgetni vele mert ez nem tetszik neked, és hagyd ott, ismét köszönés nélkül. Ha nem félsz tőle, majd ő fél tőled és nem bir a szemedbe nézni, vidámságodban köszönnöd se kell többé mert soha az életbe nem kérnek bocsánatot, pedig egy sérelmet csak úgy lehetne kijavitani. A köszönés és támogatás egy ajándék, menő emberek bevonják és ezt ők látják, nem szórakoznak vele pedig mellettük megy el, és nem kell semmit se mondani :D " -Így van, én is gondolkoztam már ezen, ez az, amit fentebb is részleteztem! Pontosan így gondoltam én is az előbb! :)

"Lényeg hogy ne hibázz, a minimumot add meg, mint egy idegennek, ha kérdez felelj de hamar hagyd ott főleg ha veled kapcsolatban beszél rosszakat, és ne köszönj neki soha ha nem érdemli meg, ennyi." -Így van! Így gondolom én is! Nagyon szépen köszönöm ezt a köszönéses tanácsot! Meg fogom már fogadni! :)

A válaszokat pedig mindenkitől nagyon szépen köszönöm! :) :D

2014. aug. 11. 12:32
 12/12 anonim ***** válasza:
10-es válaszoló vagyok de Neked kifejezetten nem ajánlom ezt, ha csak 15 éves vagy, inkább csak ha elmúltál 20 és persze tisztességesebb vagy mint a többi hülye, akinek nézhet téged egy ilyen öregasszony, tulajdonképpen ha félsz tőle és sok kommunikációs hibád van akkor azon ezzel sem tudsz változtatni. 22/F
2014. aug. 12. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!