Melyik a helyesebb út a megismeréshez?
Figyelt kérdés
Csak a véleményetekre lennék kíváncsi egy kérdésben, ami ma merült föl bennem és a lényege hogy: Egy új kapcsolat kialakítása következik az életedben (mindegy, hogy zerelmi vagy baráti) és az új illetőt próbálod megismerni.Melyik a helyesebb út? Ha először inkább bizalmatlan vagy vele és megpróbálod kideríteni milyen ember is, úgy idulsz ki, hogy bizonyítania kel, hogy jó ember.VAGY!! Rögtön megbízol benne, úgy könyveled el mint jó embert és csak akkor leszel ellenséges vele, ha rosszat tesz. Tömörebben: egy új embernek azt kell bizonyítania hogy jó ember vagy azt hogy rossz? Remélem érthető...2014. aug. 2. 14:37
1/4 anonim válasza:
Nem kell megbíznod benne, de ezt nem kell kimutatnod neki. Senkiben sem szabad megbízni, még a családon belül sem mindenkiben.
2/4 anonim válasza:
Szerintem az a helyes, ha őszinte vagy a másik emberrel és folyamatosan kell megnyílni, de nem kell bizalmatlankodni, csak nem kell egyből kitárulkozni.
3/4 anonim válasza:
legyél teljesen nyitott, próbáld meg megismerni őt, és engedd, hogy megismerjen (már itt is megvannak a jelek, ha például a másik nem érdeklődik, vagy nem mond el magáról szinte semmit). Ha ez már ilyen szinten nem működik, nem kell illúziókba ringatni magunkat, tovább kell lépni. Ha a kontaktus egyenlő, de ki akar használni, látva "naivitásodat", és olyat tesz, amiből ez lejön, akkor ezt meg kell neki mondani, és a tettétől függően adni neki még egy esélyt, vagy bezárni előtte az ajtót és tovább lépni.
4/4 anonim válasza:
Nem lennék semmiképp ellenséges, de a kellő távolságot megtartom mindaddig, amíg nem bizonyította, hogy maximálisan szavahihető.Tehát amíg nem ismertem ki, addig nem lesz szorosabb a barátság.Ettől még természetesen lehetek kedves, de közben figyelem az illetőt és időnként próbára teszem, persze mosolyogva, akkor kevésbé fog gyanút, hogy épp tesztelem.Tudom, ez sem szívmelengető hozzáállás, de sajna sokat csalódtam, ma már rafináltabb vagyok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!