Milyen hobbitok van ami olcsó és nem számítógépes?
nekem van egy biciklim, kb 25e volt, van benne kb 10e km, mert sokáig azzal jártam suliba és dolgozni is utána, meg kerekezni hétvégente. A mai napig nem esett szét.
Én ősz óta járok egy KTM Chicagoval, 1500 km.
És ez nem is fog szétesni, eddig a legnagyobb javítás az volt rajta, hogy egy kicsit megnyúltak az első 500 után a váltóbovdenek, meghúztam őket.
És a munkábajárós-city-1sebességes-direkthajtású bicikli a Kisalföldön meg nagyvárosban jöhet csak számba. Mást meg 10e-ért nem kapsz.
Hogy vártam már ezt, mindig jön valaki aki megmondja, hogy "de hát az drága"...
Alapvetően ugye, mit értünk olcsó, és drága alatt így nézve? Minden hobbinak van egy alapvető beruházási összege, ami kb egyszeri.
Kondizáshoz kell pár alap súlyzó, de nem feltétlen kell saját konditerem milliókért. Meg gondolom nem versenyszerű testépítő akar lenni a kérdező, a húzódzkodás meg a fekvőtámasz pedig ingyen van. Ha már alapvető gyakorlatokat megcsinálsz, azzal többet tettél mintha a gép előtt ülnél.
Bringázásnál is, biciklije kb mindenkinek van, tény hogy egy 10 ezres tescos bringára még 2x annyit ráköltesz majd, de egy 25-30 ezrekért már korrekt bringát kapni. Plusz ha jól be van állítva akkor se szétesni nem fog, se ez egészséged nem megy rá. Meg azért itt is más az hogy hobbiból kint bringázol 2 kört, vagy versenyszerűen teszed. És ilyen szempontból +1 hobbi, hogy egy átlag bringát magad is karbantarthatsz ha van hozzá némi készséged. Biztos nagyon király egy 100+ ezres bringa, de senki nem halt még bele abba ha csak olcsó biciklivel tekert.
Gitározásnál tény, hogy van némi összeg amit rá kell költeni, ahoy írtad 10-30 ezer forint, de aztán az ott van neked évekig, arra elég hogy alap szinten megtanuld használni.
Túrázás is olyan dolog, amire lehet keveset és sokat is költeni. Erről már volt vita korábban is. Vannak 100+ ezres hálózsákok meg van 2-3 ezerért is, vagy egy KÉK túrára kell a túrabakancs és ne 5 ezer forintos tornacipőben menj el. De ahhoz hogy a környéken kirándulj egyet azért nem kell hú de mélyen zsebbe nyúlni.
De ha már így nézzük, fordítva is, könyveknél is a sikerkönyvek nem 100ft-ba kerülnek, vagy egy e-book olvasó is 20-30 ezer forint....aztán mindenki eldönti hogy neki ez drága e vagy sem. Vagy rajzolni is lehet úgy hogy drága rajzpapírra, meg A4-es nyomtatólapra, de láttam már 100+ ezerért színesceruza készletet is.
Lényegében ez olyan mint bármi más az életben. Szgépet is vehetsz 25 ezerért használtan, ami netezni, filmezni elég, vagy vehetsz 2-300 ezrekért is. Autót is vehetsz 2-300 ért, meg 10-20 milláért is, aztán el lehet dönteni hogy kinek mi az autó. Vagy ruhát is lehet venni piacon kilóra 500-ért, vagy egy pólót 15 ezerért.
- 8k ért vettem két súlyzót (össz 17kg)
kaja persze kell, de gondolom szokott kapni otthon :D
- 24k-ért vettem basszusgitárt (új), egyetlen egyszer szakadt el a magas húr, csak mert nagyon meg akartam tanulni slappelni (csapod és téped a húrt), volt egy-két vérhólyagom is :D, túlságosan alányúltam a húrnak, ezért szakadt el, de egyébként simán bírta volna.
4k volt az új készlet.
ha nem szakad el, ki lehet főzni, és ismét "új" lesz.
lehet venni sokkal olcsóbban használtan is, semmi baj, hogy nem százezres márkás, az olcsón is ugyanúgy lehet játszani szépen. (és még akár strapabíróbb is lehet)
erősítő sem feltétlen kell, ha van géped, és lopsz pár progit (basszusnál ha nincs hangkártyád, nem 100%, hogy jó lesz a hang)
- bicaj nekem talán 30k körüli van, és sokszor áttelelt, átázott odakint, de azért még gurul.
Ha nem csak mész vele, hanem néha le is rakod, akkor jobb is ez az árkategória, mert kisebb az esélye hogy ellopják, de ha mégis, akkor sem akkora összeget vesztesz.
Biztos sokkal sokkal jobb egy 80+ezres, de amint mondtam, az olcsó is gurul, és nem is esik szét 1km után.
Tudom hogy régi a kérdés, de más ember még talán idetévedhet.
elektronika, nettöl (pl hobbielektronika.hu-ról) nézet áramkörök megépítése, egyszerűbb mint ahogy hangzik persze vannak az elején költségei pl: forrasztó páka ( legolcsóbb használható jó helyen) 2000 ft ért is már. meg igazából ami drágább az a fúrógép de HEstore oldalon erre szakosodó oldal nagyon gazdaságos furógép 3000 ft ért is (használható minőségben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!