Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti barátkoznátok, vagy járnáto...

Ti barátkoznátok, vagy járnátok vadásszal?

Figyelt kérdés
Ismerkedtem valakivel, szimpatikus volt egészen addig, amíg nem említette, hogy van vadászengedélye, vadászvizsgája, meg minden és néha eljár vadászni. Nem kicsit taszít engem az ilyesmi, tudom hogy kell a vadgazdálkodás miatt időnként bizonyos fajokat "ritkítani" de bakker, aki élvezetből megy állatokat lemészárolni, aki élvezi annak a kiszolgáltatott, tehetetlen állatnak a félelmét, a kiömlő vérét, a haláltusáját... Nem akarok ilyen lelketlen emberrel semmit, de körülöttem mindenki kórusban lehülyéz, hogy így meg úgy... Tényleg én vagyok a maradi, vagy nem tudom mi, amiért irtózom a hóhérmunkától?
2014. júl. 22. 19:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"ő nem vadász, nem erdész, semmi köze a

vadgazdálkodáshoz".." állatokat ölni jár, mert élvezi"

Ezek után nem kérdés, hogy minden kapcsolatot megszakítanék vele... nehogy 1x én is az állat sorsára jussak

2014. júl. 22. 20:06
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
Ja és eleve nem engedném, hogy bárki lőfegyvert tartson a lakásunkban.
2014. júl. 22. 20:25
 13/18 anonim ***** válasza:

A vadakat ki kell lőni,mert nincs természetes ellenségük és túlszaporodnának. Aki ezt végzi ez a munkája abban nincs semmi rossz.

Egyik legájtatosabb képmutató dolog ,kétpofára húst enni, aztán szörnyülködni hogy nahát nem a fán terem, valaki megöli ezeket az állatokat, jujfúj undi.. de hát, ha nem látom ,akkor nem is létezik.

Szóval nincs gondom a vadászokkal.

2014. júl. 22. 20:56
 14/18 anonim ***** válasza:

"aki élvezetből megy állatokat lemészárolni, aki élvezi annak a kiszolgáltatott, tehetetlen állatnak a félelmét, a kiömlő vérét, a haláltusáját..."

És másolhatnám azt a példád is, hogy van rendes munkája de mégis eljár vadászni.

Rengetegen horgásznak is, velük sem barátkozol?

Mert gyakorlatban ugyanaz, a legtöbb vadász/horgász betartja a szabályokat. Azt az állatot és akkor lövik, amikor annak idénye van. Azután véreztetik, hogy az megdöglött, a "haláltusa" pár pillanatig tart, nem tovább mint a tányérodon levő egykor malacnak nevezett karajé.

Ennyi erővel ne csak horgásszal, de falusival sem kell kapcsolatot keresni. Nagy a valószínűsége, hogy ők meg voltak már disznóvágáson. Manapság azok is elsősorban a szórakozás, hagyományőrzés miatt vannak tartva.

2014. júl. 22. 21:48
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem járnék horgásszal sem, meg olyannal sem, aki élvezi a disznóvágást, ezt jól mondtad, még ha iróniának szántad is. Undorodom azoktól, akiknek ez nem a munkájuk, hanem a hobbijuk, akik élvezik azt a pillanatot, amikor a kezük között hal meg egy állat.

Aki leskizofrénezett: picit értetlen vagy. Nem vadász, nem vadgazdálkodó a munkája, hanem átlag ember, "civil" szakmával, aki néha vadászni jár, hobbiból, ebben hol az ellentmondás? Na mindegy...

A virágos hasonlat kissé sántít, az a virág nem ordít fájdalmában és nem vérzik és nem néz rád könyörgő szemekkel a haláltusájában, ugye? Meg olyat még nem hallottam, hogy egy virágárus bekattant és emereket ölt, de vadászokról ugyanez már nem mondható el: ezen a héten lőtte le egy fiatal vadász a tulajdon nagymamáját, tavaly egy vadász két vadásztársát, szintén tavaly egy vadász több kutyát lelőtt, amikor a gazdájuk csak az erdőben sétáltatta őket és a haldokló kutyáknak levágta az orrukat... soroljam még?!

2014. júl. 23. 11:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Júj te igen buta, Te magad írtad, (amiket idéztem) saját magadnak mondtál ellent, de ha a saját szövegedben sem találod meg, úgy, hogy még le is írtam, AMIKET te írtál, 1 betűt nem változtattam rajta..akkor inkább hagyjuk.
2014. júl. 23. 15:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Továbbra sem értem a logikádat.

Ha vega vagy akkor csak-csak.

Számomra logikátlan, hogy olyan emberrel akinek ez a hobbija szóba sem állnál, viszont a hentessel akinek a munkája az, azzal igen.

Csak olyan ember tud elvégezni egy egy ilyen munkát, akinek van gusztusa hozzá. A hentes is ugyanúgy feldolgozza azt a jószágot, nyúzza darabolja, leöli, végignézi azt az állítólagos hosszú haláltusáját.

Egy tisztességes horgász/vadász tiszteli az állatot, betartja a szabályokat, kíméletesen öli őket meg, majd feldolgozza ugyanúgy emberi fogyasztásra.

Van vadász ismerősünk, szokott mesélni a hatalmas mészárlásairól, amik abból telnek, hogy este ül a vadászlesen és órákon keresztül várja a vaddisznót.

Ha szerencséje van lelövi az állatot, majd megkeresi a sötétben.

Igazából én sem értem mit élvez rajta, ennél az is izgalmasabb amikor leugrom a henteshez....

2014. júl. 23. 20:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Képzeld van egy barátom aki vadászik.
2018. febr. 28. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!