Volt már veletek úgy, hogy barátotok / barátnőtök levágott egy hisztirohamot, és utána rátok fogta, hogy ti hisztiztetek?
Sajnos nálunk is jellemző ez anyura.
Az ilyen kivetítést egyébként projekciónak hívjuk, ami egy elhárító mechanizmus.
„Arról a lélektani folyamatról van szó, amelynek során az egyén saját elfogadhatatlan tulajdonságait, tendenciáit elfojtja és ezután másra vetíti, másban véli fölfedezni. Így például nem veszem tudomásul saját kriminális késztetéseimet, és a főnököm lesz egy sötét gazember. Ezzel elérem, hogy a fenyegetés kívülről jön, a másik a rossz, nem én, ami jóval kisebb szorongást okoz.”
Köszönöm a válaszokat! Akkor nem egyedi jelenség.
Első két válaszoló után nekem is beugrott, hogy korábban az én anyukám is szokta ezt csinálni.
Harmadik: most egyik haverommal kapcsolatban (aki szintén hímnemű) írtam ki a kérdést, rá vonatkozott a hisztizés. De a kivétel erősíti a szabályt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!