Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen "eszméktől" rocker valaki?

Milyen "eszméktől" rocker valaki?

Figyelt kérdés
Nézegettem pár kérdést, és a többség mindig leírja, hogy rocker nem csak az lehet, aki úgy öltözködik (ez szerintem is így van), és nem csak attól, hogy hallgatja az adott zenét (is), hanem átérzi annak eszmeiségét. idáig mindig eljutnak, meg odáig, hogy lázadás, de aztán senki nem fejti ki tovább, lehet, hogy nem is tudják. Lázadás, de mi ellen? Mit "kell" átérezni? Mi az, amit nem csak elég hallgatni?
2014. júl. 16. 11:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Avril punk hercegnő volt abban a videóban.
2014. júl. 16. 19:13
 12/23 anonim ***** válasza:

Vagy lázadás vagy valamiféle elkülönülés a társadalom ellen / a társadalomtól van minden szubkultúránál vagy ellenkultúránál, de rendszerint nem "eszmékről" van szó, még csak ideológiánál is kevés szubkultúra esetén, hanem zömmel esztétikai elkülönülés - azaz zene, ruházat és - valamennyire - életstílus, életmód, esetleg járulékos érdeklődési körök, vélt vagy valós "életérzés". A rock is pont ilyen, nem kell többet belelátni, rocker és rocker közt irdatlan nagy különbségeket fogsz találni (egyrészt abban is mit tartanak jó rockzenének, na meg azt illetően is, hogy a társadalmi normákról hogy vélekednek, lefedik a teljes palettát, szóval nem épp egy ellenforradalmi mozgalom a téma...)

A többi szerintem csak maszlag.

2014. júl. 16. 19:21
 13/23 A kérdező kommentje:

"Avril punk hercegnő volt abban a videóban."

Ez most sok mindenen nem változtatott.

És mi szerinted a rocker életérzés?

2014. júl. 16. 19:26
 14/23 anonim ***** válasza:
Az "életérzést" nem véletlenül tettem idézőjelbe. Amúgy egyrészt a maga a közösség és azon belüli jó hangulat, összetartás, közös bulikra és koncertekre járkálás, másrészt elvileg minden, amit a rockzene maga közvetít. Ez utóbbi persze nyilván meredeken más egy AC/DC rajongó és egy Mayhem rajongó közt.
2014. júl. 16. 20:13
 15/23 A kérdező kommentje:
Igen, értem. De a buli része, meg az összetartás más zenéket is jellemez.
2014. júl. 16. 20:16
 16/23 anonim ***** válasza:
Persze, csak más zenékre más jellegű bulik. :) Mondom, nem kell olyan mélyenszántó dolgokat keresni. :D
2014. júl. 16. 20:34
 17/23 anonim válasza:

Avril Lavigne mióta rocker?

Egy megcsinált celeb, aki 30 évesen is a 14 éves tinipunk akar lenni, tudjátok ti mi az a punk?

2014. júl. 17. 09:54
 18/23 anonim ***** válasza:
Vannak zenék melyek csajozásról piálásokról bulikrol az életélvezeteiröl szólnak.Vannak amelyek politikai indittatásúak.Vannak olyanok melyek a spiritualítást boncolgatják.stb......Nos kinek melyik téma a mozgató rugója azt hallgatja.Vannak akiknek fontos a zenészek imázsa, és próbálnak hasonlitani hozzájuk.Vagy kifejezetten a botrányaikról elhiresült zenekarokat kedvelik,s azzal azonosulnak.Vannak amelyek dühöt s lázadást szitanak, s vannak melyek megnyugtatnak.Sokan divatból rockerkednek.Én nekem elég volt mindig az hogy belül tudom, a rock örök s elpusztíthatatlan.
2014. júl. 17. 10:31
 19/23 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm mindenki válaszát.

"Avril Lavigne mióta rocker?

Egy megcsinált celeb, aki 30 évesen is a 14 éves tinipunk akar lenni, tudjátok ti mi az a punk?"

Én is azt mondtam, hogy Avril nem rock. És szerintem sem punk, csak nem akartam kötözködni, mert még mindig nem sokat ad hozzá a témához ez a kérdés.

2014. júl. 17. 21:04
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Rockernek lenni nem más, mint tisztában lenni vele, hogy mások beskatulyáznak, leszólnak, előítéletesek veled, és úgy általában véve agresszívnak, nacionalistának, meg egyebeknek tartanak, akik csak "hörgős" zenére tombolnak zsúfolt koncerteken, fekete cuccokban - és mégis ragaszkodni ahhoz hogy rocker vagy :) Élvezni a zenét, a mondanivalóját, és nem törődni mások mit gondolnak, mert úgyis csak a felsorolt hülyeségeket gondolják, amikből szinte semmi nem igaz. Szóval a lényege hogy egy azonosan megbélyegezett közösség tagja lenni, és fütyülni rá milyen képmutató az egész világ, fütyülni a véleményére, mert mi legalább úgy viselkedünk ahogy a kedvünk tartja, és nem ahogy a többségnek tetszik. Nekem ezt jelenti, hogy rocker vagyok.
2014. júl. 18. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!