Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Interneten miért nem tudnak...

Interneten miért nem tudnak magyarul írni az emberek?

Figyelt kérdés

Az xd-zősökről: hú de szép a cipood! nem is igen, am 333 ksznm DDD

Bekpzelt, kényes valamik. Az idősebbek is sárga fejet, xd-t, DDD, D, P, ilyeneket használnak. Ki nem állhatom, miért nem tudják elhagyni ezeket a jeleket? Összedőlne a világ?

2014. júl. 14. 16:08
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem tudnak komolyak lenni az emberek. Exdé, dzé. Mi ez gyerekes hülyeség, le kellene már erről szokni.
2014. júl. 14. 18:46
 12/21 anonim ***** válasza:

"Tudod, vannak, akik telefonról írnak, amin nem feltétlenül található meg a magyar betűkészlet."

Akinek nem ősrégi telefonja van, annak van illetve egyszerűen telepíthető a magyar nyelv. Sőt, még a régi telefonokon is volt magyar nyelv. Hülye kifogás. Nem tudsz mutatni olyan napjainkban használatos eszközt amire ne lenne magyar nyelv.

Kérdező: El kell fogadni, hogy ilyen a netes nyelv. :D-vel meg minden egyébbel, ez hozzá tartozik. Akinek nem tetszik az vegyen könyvet. Még előszőr azthittem a vok-ról van szó, mert azt én is utálom, de egy :D, xD-t lehessen már leírni, attól, hogy neked nem tetszik.

De ezeknél vabbak sokkal idegesítőbb doglok, a elríások, a bocsi, goyrsan meg a telefnról írtam indoklással. Site valahola? Ilyenkor szoktam nyelvtannácit játszani és megmondani a véleményem. Sőt van aki még értelmesen sem tud fogalmazni, csak kevesek tudnak olyan értelmi szintre süllyedni, hogy világos legyen mit akar a kérdező. Vannak sokkal égetőbb problémák mint a hangulatjelek, amik csak egy-két embert idegesítenek.

2014. júl. 14. 19:18
 13/21 A kérdező kommentje:
XD-zés nélkül is lehet írni. Mit kell ott hülyéskedni. Ezeket az embereket nem veszem komolyan.
2014. júl. 14. 19:27
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem te vagy az az idióta, aki állandóan kiírja ugyan ezt a kérdést? Mert kezd már kicsit unalmas lenni, de itt az oldalon van egy halom mániákus, aki ugyan azt a panaszkodó, fölényeskedő hülye kérdést írja ki kétnaponta. Ez valami beteges mánia nálatok?
2014. júl. 14. 20:41
 15/21 anonim ***** válasza:

Törvénysértést követsz el, ha törlöd a korekt beírásom, adott esetben kérdésem. Vét a szólásszabadság ellen. Feljelenthetlek érte. Kérlek ,tartsd tiszteletben a szólásszabadságot. Jóindulatú, szelid ember vagyok, de élek a jogaimmal, ha szüksgéesnek látom. (Ez nem feltétlen a kérdezőnek szólt.)

Kérdező: ne provokáld az embereket!

Sokan leírták az érveket, úgy teszel, mintha oda se figyelnél, csak ismételgeted a fitymálásod. Te az alaptalan fitymálásod ismétled. Rendben, akor mi, beírók meg a megalapozott érveinket ismételgetjük. Láttam egy beírótól itt egy remek linket.

A de előbb saját szavaimmal a lényeg tehát még egyszer: a smiley-k, emotiokok segítik a metakommunikáció átvitelét. A felnőtt emberek is elsősorban metakommunikáció (non verbális eszközök, pl gesztusok, mimika, hanglejtés) alapján értelmezik mások szavait, hát még a kisgyermekek... Írásban az emotiokonok, smiley-k pótolják ezt.

[link]

"Ha azt akarja, hogy minden ismerőse – aki észreveszi – aggódjon, mi a baja, vagy miért haragszik rájuk különösen, akkor töltsön el úgy néhány napot, hogy egyáltalán nem küld nekik szmájlikat. Vagy ne, mert úgy jár, mint én.

Mivel a szerkesztőségi munka nagy része írásban zajlik – mint valószínűleg minden irodai munka esetén – a kommunikációnk fontos része a szmájlizás. Puszta kíváncsiságból kipróbáltam, milyen lenne, ha egyáltalán nem írnék le egy nyomorult :)-t sem, körülbelül egy hétig. Senkinek.

Nehéz.

[...]

Mit eredményez a megvonás másoknál?

Paranoia: Nőismerőseim annyira megszokták a sok :D-t, hogy folyamatosan azt érezték, cseszegetem őket, nem nevetek a vicceiken, és elégedetlen vagyok a munkájukkal. Innen is üzenem, hogy tényleg marha vicces volt az a cikkezdő mondat, és sose láttam még olyan cuki cicát!

Mentegetőzés: Ebből fakadóan tényleg többen azt hitték, meg kell védeniük, amit küldtek, legyen az egy szöveg, vagy egy vicces fotó, vagy bármi.

Állandóan azt hitték, ironizálok: Ez volt a legzavaróbb, mivel nem írogattam mindenhova hülye karaktereket, folyamatosan bizonygatnom kellett, hogy azt gondolom, amit leírtam. Még akkor is, amikor azt írtam: atyaég, ez a videó nagyon vicces.

Aggodalom: Ez volt a legkedvesebb mellékhatás, többen azt hitték, végtelenül szomorú vagyok, érdeklődtek, hogy mi a baj. Nyugi, semmi. Tényleg. TÉNYLEG.

Semmi: És persze volt, akinek fel sem tűnt az egész.

Mit eredményez nálam?

Sokkal több írott szöveget: Ha már nem írhattam oda, hogy :O, muszáj volt azzal helyettesíteni, hogy igen, szerintem is meglepő ez a fotó, akár írhatnánk is róla egy posztot.

Érdemi válaszokat: Pont ezért nem lógott a levegőben semmi, nem kellett (volna) rákérdezni semmire, világosan közöltem, mit gondolok, kérek, vagy javaslok. De ha nem volt érdemi válaszom, akkor hiányzott a :)

Választékos fogalmazást: A :D :D :D ritkán számít szóismétlésnek, de nem olyan feltűnő, mintha egymás után három linkre reagál az ember azzal, hogy vicces, vicces, vicces, vagy mondjuk a nagyon nevetek most kifejezéssel. Aki ezek után sem nézett hülyének, az vagy tojt az egészre, vagy rettentően toleráns, vagy egy hete röhög rajtam a hátam mögött.

Sokkal kevesebb ráérő időt: Értékes másodperceket csesztem el azzal, hogy normálisan próbáltam meg válaszolni akár semmiségekre is. Tök felesleges."

2014. júl. 14. 20:44
 16/21 anonim ***** válasza:

KEDVES 14-ES:

A kérdéseknél kiválasztható, hogy kéred a moderációt fgelüölvizsgálatra. Én most kiválasztottam a provokativ címezető okot, neked javaslom a "gyanus, mintha már ilyesmit kérdezett volna az illető" sort megnyomni.

Így az illetőt megvizsgálhatka a moderáció mindkét szempontból, adott esetben szankcionálhatja.

Ez nekünk is szerencsés, mer takkor nem veszi el időnkat az elől, hogy a valóban segítségre szorulóknak segíthessünk.

2014. júl. 14. 20:52
 17/21 anonim ***** válasza:
Elnézést a mellégépeléseimért.
2014. júl. 14. 20:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Biztos jobb megkeseredett emberként élni aki maradék feszültségét a gyakorikérdéseken vezeti le provokatív kérdésekkel.

Nem tetszik - ne nézd, töröld magad. A másik egymillió ember nem fogja máshogy csinálni, mert egynek nem tetszik. Szociopataként ne egy közösségi oldalba köss bele, naná hogy nem fog tetszeni.

2014. júl. 15. 00:55
 19/21 anonim ***** válasza:
És sajnos te vagy az egyik legkomolytalanabb köztük :(
2014. júl. 15. 14:39
 20/21 anonim ***** válasza:
Igazi hegyi troll a kérdező.
2014. júl. 15. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!