Ennyire hülyék az emberek, vagy én nem értem?
Tegnap állítólag 100.000 ember vonult a Pridon, aki szimpatizált "normális" emberek is, együtt érzők. Ha egyáltalán lehet ilyen fesztivált irtó sok pénzért tartani és kiállnak mellettük minden féle emberek, akkor pl az miért elítélendő, ha hetero férfi harisnyát hord, akár har.nadrág vagy har.zoknit vagy csőnadrágot vagy hasonló cuccokat hord vagy egyéb nem kimondott férfias cuccba szeret lenni?
Nem abnormális ez a kettős mérce? Nem sokkal pitibb dolog egy ruhanemű, mint a homoszexualitás vagy a transzexualitás?
"Gondolom sok olyan is hülyének és búzának néz egy nem átlagos heterot, aki egyébként támogatja a homoszexuálisokat, nekem ezzel a kettős mércével van bajom."
Ezt miből gondolod?
Az hogy valaki milyen nemhez vonzódik szexuálisan egy dolog. Ettől ő még élhet úgy mint bármelyik másik ember. (persze akadnak itt is kivételek) Amiről te beszélsz viszont nem nevezhető a konfekciók felrúgásának. Sokféleképpen meg lehet ezt a kérdést közelíteni és mi most két végletből nézzük ezt a dolgot.
Amikor két homo az utcán csókolgatja egymást akkor azt egy érzelem; vágy; szükséglet vezérli. Ezt valahol meg lehet érteni, még ha valaki nem is örvend a látványnak. Ők nem azért vannak együtt hogy szembe menjenek a társadalmi konfekciókkal. A vonzódásukat nem tudják más mederbe terelni, képtelenek megváltozni ilyen téren. Két választásuk van: Nő és Férfi. Ha az egyikhez nem vonzódnak és a másikhoz igen akkor kénytelenek abból a célcsoportból társra lelni. Nincs több opció.
Az viszont hogy egy érett felnőtt felelős férfi aki normális társadalmi közegben nevelkedett combfixben és miniszoknyában akarjon buszozni, vagy munkába járni teljesen más kérdés. Ő ellenállhatatlan késztetést érez hogy azokat a ruhadarabokat hordja?! Van a dologban bármi érzelem Vagy ez valami erőltetett polgárpukkasztás akarna lenni?! Késztetést érez rá?! Rosszul érzi magát farmerban és pólóban?! Nem hinném... Nekem ez túl homályos és érthetetlen. Ilyen esetben meg van a választás lehetősége. Sok opció van, de ha az illető mindenképpen ragaszkodik hozzá, hogy a feminin öltözködését mindenki lássa rajta ott már exhibicionizmusról van szó. Ami már szerintem merőben másabb kérdés.
A pride csak egy alkalom az évben amikor "megmutatkoznak" az év összes többi napján éli mindenki világát és nem hinném hogy olyankor is minden áron mások orra alá akarnák dörgölni a másságukat. Ez az iskoláknál csókolóznak dolog is kisarkított és erőltetett. Amúgy csak a homofób embereket hatja meg ez az egész. A legtöbb hetero magasról tesz rá hogy két homo mit csinál. Nem taszítja és nem is érdekli különösebben.
Vannak persze a két kérdéskörben átfedések és nem is könnyű ilyenkor végérvényes konklúziót vonni, így nem is érdemes ezt a két hasonló kérdéskört egymásnak szegezni. Próbált meg kicsit távolabbról nézni az egészet.
1# voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!