Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alkalmaznátok férfit irodai...

Alkalmaznátok férfit irodai asszisztensnek?

Figyelt kérdés

Vagy, csak nőknek van esélyük ilyen állásba bekerülni ?

Bármi olyan állásban ami egy asszisztensi szakba belefér

2014. júl. 1. 10:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

10:55: Gyakorló anyukák és ezeréves háziasszonyok esetében valamilyen szinten fejlődhetett ez a képesség, a munka- és tevékenységi körük miatt, de alapvetően nem úgy születnek a lányok, hogy többfelé tudnak figyelni.

Sok fiatal, pályakezdő (nem anyuka, nem régi háziasszony) nővel dolgoztam már együtt, tapasztalataim szerint nem jobbak a multitasking tevékenységekben, mint a hasonlóan fiatal férfiak.

2014. júl. 1. 11:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Felső vezetők között kevesebb nő van és ha szexista oldalról nézzük, se biztos, hogy több esélyed van, én a helyedben meggondolnám ezt a dolgot, az ilyen munkákra rengetegen jelentkeznek, mert elég általános dolgokat kérnek még csak lehet el se jutnak az önéletrajzodig a sok jelentkező között. Legtöbbször egy érettségi elég hozzá, lassan nyelv vizsgája meg már mindenkiinek van. Informatika nem érdekelne jobban esetleg? Az sokkal keresettebb és végülis irodai munka, valami webfejlesztő vagy hasonlók.
2014. júl. 1. 11:07
 13/16 anonim ***** válasza:
62%
11:04 de most ezt nekem hiába írod le :), mint mondtam ezek alapvető sztereotípiák, nem tudsz ellene mit tenni.
2014. júl. 1. 11:09
 14/16 anonim ***** válasza:
11:09: Arra írtam, hogy (te írtad? valaki írta) "van benne valami". Én meg leírtam, hogy szerintem miért lehet benne valami, miért tűnik úgy, mintha több nő tudna többfelé figyelni, mint férfi. Elég pár év otthon egy-két aktívabb gyerekkel és egyéb házon belüli és ház körüli teendővel.
2014. júl. 1. 11:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen területen dolgozom. Akármennyire diszkriminatív, van olyan terület, ahol az asszisztens presztízs / reprezentációs elem is, és ha jobb benyomást keltek azzal az ügyfelek, tárgyalópartnerek körében, hogy csinos nő az asszisztensem, akkor nem fogok magam ellen dolgozni. Mondom ezt nőként. Az más kérdés, hogy a férfi főnökök közül sok a saját maga kedvére vesz fel nőt hátsó szándékkal...

Egy jótanács: a helyesírásra feküdj rá, főleg a vesszőhasználatra, rengeteg olyan helyre írsz vesszőt, ami nem helyes. Jobb helyen az asszisztensnek e-maileket, leveleket kell írnia, és nem vennék komolyan a céget, ha vki tőlük ilyen sok hibával írna levelet.

2014. júl. 1. 11:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

kérdező:

ha nincs benne sok tapasztalatod, vagy különleges tudásod, akkor esélytelen, a nőknek egyértelmű előnyük van.

egy állásra többezren jelentkeznek, ezért megtehetik, hogy a csinos fiatal nőket választják.

csak ott lehet esélyed, ahol fizikai munkát is kell végezni, vagy műszaki tudás kell, és te képes vagy ezekre.

ha okj-s vizsgát akarsz letenni, akkor inkább azt a pénzt költsd targonca jogsira, vagy logisztikai képzésre.

az informatikai készségeket nem lesz lehetőséged elsajátítani, mert alap elvárás, hogy az office-t középszinten kezeld (lásd informatika érettségi).

női vezetőség ritkán van, de ha csak a külsőd miatt kellesz nekik, ne számíts előrelépésre.

ha munkakeresési tippekre van szükséged, keress privátban.

---

"több helyen meg is mondták, hogy ez női munka, egyszerűen alkalmasabbak rá, összeszedettebbek, több dologra tudnak figyelni egyszerre,"

a nők nem tudnak több dologra figyelni, de kellemesebb ránézni mindenkinek.

2014. júl. 1. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!