Miért a kis elnyomott emberekből lesznek a legnagyobb f@rgek?
Nem, nem volt gyenge személyiség. Ti voltatok szemetek vele. Attól, hogy valaki fizikálisan vékony, még nem gyenge személyiség, és attól sem, hogy elnyomják iskolában. A gyerekek mindenkit elnyomnak, akik egy kicsit is gyengébbek fizikailag, mint ők.
Én az ismerősödhöz hasonló fizikumú gyerek voltam, továbbá szerény és alapvetően jóindulatú ember is. Rengetegszer lettem kiközösítve, megalázva, porbatiporva, csak azért, mert gyengébb fizikumom volt, és azért, mert jól tanultam.
Most orvosi egyetemre járok, jövőre végzek. Nekem nincsenek olyan ambícióim, hogy beletapossak másokat a sárba, egészen addig amíg velem korrektek, de azért szívesen porig aláznám, azt a bunkót, aki ma egyébként pincér, aki anno pokollá tette a gyermekkoromat.
A te ismerősöd, gondolom nálam többet szívott, és úgy van vele, hogy vele ne szívózhat senki soha többet. Meg tudom érteni. Azt pedig pláne, hogy a magad fajta osztálytársaival lekezelő, pláne ha kevesebbre vitted, mint ő. Én is az lennék, csak hogy tudd, hogy hol a helyed.
Erről dolog jutott eszembe. Az első egy idézet:
"Frankenstein szörnyetege vagyok. A teremtőmet keresem."
Magneto
A második pedig egy élethelyzet:
- Jajj Pisti, mi történt veled, hova tűnt az a kedves ember aki régen voltál?
- Az olyan f**szok mint te, kinyírták.
Kilencedik: Én az élethelyzetet meg is tapasztaltam, és pont arról a szövegről ugrott be. Folyton lealázott, bunkó volt, sértegetet, mindenemet cikizte, én meg persze nem voltam ezért túl kedves, aztán még ő írta facebookon:
Hová lett az a kedves (név), akit megismertem?!! Ha? Haa?!
Amúgy a kérdésre válaszolva, talán pont azért, mert az ember nem élhet úgy örökké, hogy elnyomják. Neked sem lenne valami jó érzés, hogy folyton téged aláznak és nyomnak el. Valószínüleg elegük lett belőle. Mert ugye ha már egy "kigyúrt állat", akkor már nem nagyon merik elnyomni. És lehet, hogy ő nem ismer együttérzés, de az ő szemszögéből meg a többi ember nem ismert, amikor mindenki elnyomta meg barom volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!