Mit gondolnak az emberek a semleges nemű emberekről? És vannak rajtam kívül itt ilyenek?
Itt nem biológia semlegességről, hanem belső identitásról van szó. Olyan emberek akik nem érzik magukat sem nőnek, sem férfinak. Kétneműnek, semlegesnek, nem nélkülinek, stb.
A "szakállás nő" és hasonló dolgokat hanyagoljátok, teljesen másról van szó.
Erről beszélek.
Valami mentális bajod van és nem semleges vagy.
Akkor tovább véve a kérdést, miért zavar egyeseket a másik identitása? Tudom a társadalmunk nagyon szigorú női-férfi szerepekre épül, főleg a magyar, hiszen nagyon elmaradott országról van szó.
Miért ágál mindenki a mellett, hogy ez betegség?
Mióta világ a világ, létezik ilyesmi, csak a kereszténység, ahogy oly sok minden mást is, ezt is elnyomta, de más kultúrákban ez mindig is jelen volt. Megjegyzem Magyarországon is vannak ma is ilyen emberek, csak a többségi társadalom nem tud rólunk.
Én tudom és értem miről beszélsz.
Én is így vagyok vele (voltaképp kisgyerek korom óta, akkor elég nagy válság volt megélni) csak nem szívesen hangoztatom, főleg mostanság, hogy ebből is politikai kérdést csinálnak egyes országok, abból én köszönöm, nem kérek.
Az emberek, mint a válaszadók reakcióiból is látszik, egyáltalán nem értik és/vagy negatívan állnak a kérdéshez, általában egy "te csak simán hülye vagy" kijelentéssel, vagy egy vállvonással elintézik. Aztán rendszerint simán egy férfiatlan férfinak, vagy egy nőietlen nőnek tartanak.
Amúgy pár fogalmat tisztába raknék a kommentelők kedvéért:
Szexuális orientáció = hogy melyik nemhez vonzódsz, ez a nemi identitástól független.
Biológiai nem = amilyen nemű a tested (igen, tudom, sokak szerint a nemi kérdés itt lezárható és minden más valami elfajzás, de nem ilyen egyszerű a téma)
Nemi identitás = amilyen neműnek érzed, tartod, vallod magad. Túlnyomó többségben megegyezik a biológiai nemmel, de nem minden esetben, a transzneműek jó példák, de vannak sokkal ritkább, de létező (és nem modern agyszülemény) esetek is, amikor az illető mindkét nemmel azonosul, egy két nem közti átmeneti állapotban érzi magát, vagy egyikkel sem azonosul.
Társadalmi nem: Amelyik nemi szerepnek megfelelsz az adott kultúrkörben.
Bizonyos kultúrákban három, de van olyan kultúra, ahol 5(!) nemet tartanak számon, mindhez külön társadalmi szerepek társulnak.
Ki mondta, hogy zavar?
Tőlem lehetsz kiskutya is a lelked mélyén( már most látom, h 2016-ban az lesz a menő, aki kolibrinek érzi magát, persze ha valaki csodálkozni fog az szimplán elmaradottnak fog számítani), nagyon nem érdekel, te hoztad fel.
... + bővítés (15-ös vagyok):
- Ismerek még ilyen embert magamon kívül, de iszonyatosan ritka, szerintem neve se nagyon van a dolognak (vagy nem tudok róla), így nem csodálkozom, hogy az emberek nem tudják hová tenni.
- Pont ezért csak olyanoknak hozom fel (kivéve pl. itt most, mivel ez volt a kérdés, és anoním az oldal), akiket elég jól ismerek, akikben bízom, vagy akik maguk sem a szokásos esetek, pont a rossz tapasztalataim miatt. Pl. ha valahol mindenképp kérik a nemet, vagy simán rákérdeznek, akkor a biológiai nememet biggyesztem oda / mondom, mert egy idő után baromi unalmas ugyanazokon a körökön átmenni, elmagyarázni, hogy aztán síkhülyének nézzenek - neked is ugyanezt javaslom.
Én nem mondanám magam semleges neműnek, férfinak születtem, de elég erős bennem a nőiség is, olyan 60-40 százalék a férfi javára. Szeretném megélni mind a férfi, mind a női oldalamat.
Semleges nemű akkor sem lennék, ha ez 50-50 százalék lenne, hanem egyforma erős mindkét oldal. Vagy olyan is van, aki nem érzi magát sem férfinak, sem nőnek? Lehetséges lenne ilyen?
Lehetséges, hogy valaki egyik nemmel sem tud azonosulni és inkább semlegesnek mondja magát.
Nekem így a legjobb, hogy egyáltalán nincs nemem.
Nem lehetséges az, hogy a sok konfliktus miatt elzárod a nőiségedet és férfi mivoltodat egyaránt, mert így könnyebb?
És kikhez vonzódsz? A semlegesneműekhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!