Mi vezetett a mai fiatalok politikai "nézeteihez"?
9.-es vagyok, és az osztálytársaimtól csak azt hallom, hogy Magyarország problémáira a cigányok és a zsidók kiírtása, a Jobbik megválasztása, és az EU elhagyása a megoldás. Érvek nincsenek, hiába próbálok normálisan vitába szállni velük a politikát illetően.
Ha nem értek egyet velük, 1-2 gyerektől mindig megkapom, hogy nem vagyok magyar, míg ők igazi hazafiak.
Ma megemlékeztünk Trianonról, és az emlékműsor közben többen is hangosan a Jobbikot éltették, rasszista jelmondatokat skandáltak.
Hogyan lett ilyen a fiatalság?
Miért elvakult Jobbik fanatikus az összes önjelölt politikai szakértő, az EU-ban sikeresen vállalkozó apuka gyerekétől kezdve egészen a minimálbérért dolgozó szülők fiáig?
Mióta lett mérhető fogalom a "magyarság", és mióta meríti ki ezt a fogalmat a rasszizmus, a népírtás utáni vágyakozás?
Ez nem politikai nézet, csak ezzel próbálnak okoskodni és kevésbé laikusnak tűnni. Kérdezd már meg, hogy hány tagot ismernek a jobbikból Vonán kívül, ha ennyire nagyon rajonganak értük.
Előbb csak a "zsidók/cigányok", aztán később jönnek a betegek, a fogyatékosok és stb. pusztán "a társadalom jólétéért".
Csak hát aki hülye, az a Harmadik Birodalommal sincsen tisztában.
Nincs közbiztonság, a bűnelkövetők 90%-ban cigányok, az országot eladták, minden történelmi megemlékezés a holokausztról szól(mintha ez lenne az ország legnagyobb baja). Kell ennél több indok?
Én nem hiszem, hogy bárkit is bántani kellene a származása miatt, de az egyszerű ember egyszerűen látja a világot és a közvetlen tapasztalatai alapján fog döntéseket hozni. Itt nem a rasszizmussal van a probléma, hanem a rengeteg környezeti változóval, amik a rasszizmust életre hívják.
Mi vezetett ide? A valóság: sok mindenben sajnos nem túloz a jobbik, azonban más kérdés, hogy akik vevők a mondandójára, azoknak a jelentős része olyan, mint az említett fiatalok, akiknek csak ezek a dolgok jönnek át, hogy így fejezzem ki magam.
Sokakat a politikai elitből való kiábrándultság, másokat a rendszeres félelemben, terrorban élés, vagy az újdonság varázsa, vagy a tipikus minden és mindenki ellen való lázadás csábít a szélsőségek felé, az ilyen emberek közös jellemzője, hogy kiábrándult, csalódott és szinte kivétel nélkül saját hibáján kívül került olyan helyzetbe, amilyenben épp van és ezekre a helyzetekre a Jobbik, vagy bármilyen másik szélsőség egyszerű, határozott, mindenki számára érthető megoldást javasol. Meg kell említeni, hogy a Jobbik nem rasszista párt, viszont rengeteg rasszista veszi körül, ami elkerülhetetlenül megbélyegzi a pártot is.
Kedves kérdező nyisd ki a szemed, tipegj ki a kényelmes elefántcsonttornyocskádból az emberek közé, és látni fogod, miért olyan népszerű a jobbik.
Én rájuk szavaztam, mert elegem van abból, hogy a csapból is holokauszt folyik, a bíróságok töketlenek, nincs közbiztonság, nem védhetem meg magam, mert engem ültetnek le. Elegem van abból, hogy az emberek érdekeit senki sem képviseli és mindenki az EU seggét nyalja, azét az EU-ét ami tönkretette a magyar mezőgazdaságot, az egyetlen dolgot amiben ez az ország képes lenne világszínvonalat elérni. Továbbá a Jobbikra szavaztam, mert nekem fontos a hazám és a magyarságom. Nem akarom, hogy az országomat menekültek és bevándorlók árasszák el, mint a nyugatot, akik nem tisztelik a magyar kultúrát. Ezen felül, nem támogatom sem a melegek túlzott elfogadását, sem a drogok legalizálását, sem pedig a liberalizmust. És végül én Magyarországon, a független és erős Magyarországon akarok élni, nem pedig egy európai kultúra nélküli összeolvasztott csürhében.
És lehet, hogy cigányoznak az osztálytársaid, de ez nem rasszizmus sajnos, hanem jogos előítélet, a cigányság mindent meg tett ezért a hírnévért. Az más kérdés, hogy kiírtani azért nem kellene őket. Én mindenesetre örülök, hogy vannak még olyan fiatalok akik a hazájukat szeretik, és fontos számukra a magyarságuk, persze fiatalok még és hevesek, de inkább szidják a zsidókat, mint tolják az aktuális designer drogot libsi gyerek módra.
"Nem akarom, hogy az országomat menekültek és bevándorlók árasszák el"
Aha, de ha a magyarok mennek ki a jobb élet reményében, akkor minden rendben, csak ide ne jöjjön más.
"Az más kérdés, hogy kiírtani azért nem kellene őket. Én mindenesetre örülök, hogy vannak még olyan fiatalok akik a hazájukat szeretik, és fontos számukra a magyarságuk"
Hogy lehetsz ilyen csőlátású? Egy mai fiatal számára nem a haza a fontos, hanem az, hogy tudjon valakit gyalázni. Az most mindegy, hogy ezek a cigányok vagy az ukránok, vagy a fidesz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!