Szerintetek érdemes belekezdenem történetírásba?
Mindenképp érdemes belevágni. Elvégre mit veszíthetnél?
Na már most ha vannak támpontok, akkor kezdd el felépíteni. Térben, időben elhelyezni, szereplőket kitalálni, történetszálakat kitalálni, nagyon fontos kidolgozni a karakterek jellemét, történetet adni nekik. Hosszú oldalakon keresztül lehet írni egy-egy szereplő történetéről, jelleméről. Ha tényleg bele tudod élni magad, akkor valami jó is kisülhet belőle.
Vágj bele... a többi jön magától.;)
Nem fogod megbánni, hogy létrehozol valami értéket. (Még akkor sem, ha nem ismerik meg széles körök)
Csak egy apró jó tanács: ha életedben ez az első alkalom, hogy megpróbálkozol a történetírással,én szerintem előbb valami rövidebbel próbálkozz, mondjuk egy novellával. Érted, csak, hogy kipróbáld magad, hogy biztos jól megy -e ez neked.
És ha ezek után úgy érzed, hogy elbírnál egy regénnyel is, akkor már semmi akadálya annak :)
De ez tényleg csak az én szerény véleményem.
"De semmi csillámvámpír meg ilyesmi nem szeretnék bele"
Csillámfaszlámát sem? :-(
Egyszer már írtam egy kisebb történetet vagy 10-20oldalas lett.Akiknek megmutattam azt mondták jó lett :D.
Az úgy szerintetek jó lenne hogy kezdéskor bemutatnám a főhőst és családját, és utána ahogy halad a történet és találkoznak új emberekkel,társakkal és minden találkozás után a történettel egybeszőni a karakterek történetét.Tehát pl X találkozik Y-nal és megcsinálják az akciót és utána hogy pl.:Y határozott egyéniség volt,stb..tehát az alapokat és utána a cselekménnyel egybefonni a továbbiakat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!