Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem emlékszem semmire?

Miért nem emlékszem semmire?

Figyelt kérdés
5éves koromtol vannak kis emlékek de azelötröl semmi. Miért?

2014. máj. 25. 10:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem,még 5éves korom utáni dolgokról is, csak pár kép van a fejemben..
2014. máj. 25. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Mert a memória csak azt "hozza vissza" emlékkép formàjában ami még kellhet. Amikor megszülettél azóta vannak emlékeid és tapasztalataid de azok nincsenek akkora jelentőséggel a továbbiakra nézve és eltette egy kis fiókba. Meditációkkal meg mi egyebekkel ebbe a bizonyos fiókba belekukkanthatsz de felesleges.
2014. máj. 25. 10:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Csináltak egy kísérletet arra, hogy mennyire emlékszünk a saját születésünkre. Óvodás gyerekekkel elképzeltették, hogy olyan környezetben vannak, mint az anyaméh (persze amit lehetett, azt úgy is csinálták, elsötétítették a szobát, a gyerekek magzatpózba kuporodtak stb.)

Utána minden gyereknek át kellett bújni egy szűk, rugalmas csövön. Azok a gyerekek, akiknél simán ment a szülés, simán átbújtak, akiknél komoly komplikáció volt, azok pánikba estek, nem vagy csak nagyon nehezen tudtak átbújni. Arra következtettek ebből, hogy a születésünkre is emlékszünk valamennyire, csak nem tudjuk úgy felidézni, mint a frissebb emlékképeinket.

Úgyhogy valószínűleg neked is vannak korábbi emlékeid, csak nem igazán tudod felidézni. Én igazából azt se tudom megkülönböztetni, hogy mik azok a dolgok, amikre tényleg emlékszem nagyon kicsi koromból, és mik azok, amiket csak elmeséltek a szüleim, és arra emlékszem.

2014. máj. 25. 10:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem meditációval a 3 éves korom körüli emlékeket kisebb nagyobb sikerrel sikerül felhozni, csak kell valami kulcs mondjum egy ruha darab, kép, írás stb.

14/f

2014. máj. 25. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!