Melyik név tetszik ezek közül, és melyik nem: Enikő, Melinda, Eszter, Janka, Barbara?
Nekem:
1. Melinda
2.Barbara (inkább csak úgy hogy Barbi)
3. Eszter
4.Janka
Az Enikő szerintem csúnya.
Enikő: Nem tetszik. Valahogy túl sok benne a magas magánhangzó. Egy baromi nyávogós kislány ugrik be akaratlanul is, amikor olvasom. (Lehet azért, mert ismerek egy Enikőt)
Melinda: Olyan 'lovagos' név. Egy fiús lovaglós, karddal harcolós lánynak tudnám elképzelni (Lehet a Merida a bátor c. mese miatt)
Eszter: Ez tetszik. Jó a hangzása, nem túl nyálas, inkább korrekt név. Kislánynak, nagylánynak is eltudnám képzelni.
Janka: Nekem kicsit furcsa. Olyan idegen hangzása van. Mint a Jolanda, Johanna nevek. (Talán ezeknél kicsit barátságosabb hangzású azért). Kislánynak el tudnám képzelni, de felnőtt nőnek nemigen.
Barbara: Nem túl modern hangzású, a barbár szó jut eszembe, bár ilyen 40-es gondodkodó nőnek nagyon jól passzol. Kis 5 évesnek el nem tudnám képzelni. A Barbi becenév még elmegy.
Enikő, Melinda, Eszter - igen
Janka, Barbara - nem
Eszter és Barbara
Janka öreges
Enikő - enni kő
Melinda - mell inda
(Ezek voltak nálunk anno a suliban a csúfolódások. A durva, hogy a tanárok is ilyeneket mondtak.)
Nem tetszik egy sem.
Az Elizabet és az Izabella gyönyörű nevek.
tetszik: Eszter, Melinda
elmegy: Enikő, Janka
nem tetszik: Barbara
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!