Vajon változhat egy lusta ember aki nem akar dolgozni se tanulni?
Csak is saját magáért változhat, ha ezt más kedvéért teszi, akkor visszacsúszik. Szerintem ő beteg. Elszakadt a realitástól, fokozatosan depresszióba süllyed, vagy már az is... Mindig ilyen volt, vagy valami változás idézte elő? Szokott dührohamokat kapni?
A lelkifröccs, vagy a fenyegetés, nem fog hatni. Saját tapasztalat. Ezt én is átéltem. Nálam az érettségi után kezdődött, ugyan ez. Úgy éreztem, h nem találom a helyemet, egyre szorongtam. A fősulira egy idő után nem akartam bemenni, mert nem volt kényszerítő erő. Arra sem volt erőm sokszor, h takarítsak, azután elkezdtem szedni a egy fogamzásgátlót, ami még jobban rontott a helyzeten. Én mániás depressziós lettem. Volt ami lelkesített, de ha nem kaptam meg, kiakadtam, mint egy gyerek... Kirugtak az egyetemről... a barátom kitartott mellettem ezek ellenére is. A végén már az öngyilkosság járt a fejemben, minden nap...32 kilóra lefogytam, és közben nem magamban kerestem a hibát, hanem vártam, h a környezetem segítsen.
Próbáltam másokért változni, de néhány hónap múlva vissza estem.... Azután kezembe került egy könyv (Gyökösi Endre: Magunkról magunknak)és sziven ütött a gondolat, h csak magam körül forgok, másoknak nem adok semmit, így hogyan szeressenek? Hónapokig próbáltam magamtól rendbe jönni, de 5-6 visszaesés után rájöttem, h egyedül nem fog menni.
Ma rendes család anya vagyok, tiszta, kiegyensúlyozott élettel. De sajnos még mindig vannak sötét napjain...Nem múlt el nyom nélkül, és szerintem nem is fog. Mindig előjön, h elfussak a felelősségtől. Iszonyatos lelkierő kell ilyenkor. Az akkori párom fett a férjem, de szerintem el fogunk válni (én ezt szeretném).
Azt mondják, ha szeretünk valakit, az jó, de ha már húz lefelé, és nem tudod megmenteni, engedd el el a kezét. Annyit tehetsz, h beszélsz a szüleivel, és meggyőzöd, h kérjen segítséget, mert hidd el, h kell. (pláne, ha a lustaság, és a kosz nem otthonról hozott minta)
Egy biztos, ha ő nem akar, Nem fogod tudni megváltoztatni. Nem mondom, h hagyd ott, de ha nem fogad el segítséget, pokollá teszi az életed. Gondolj bele, mi lenne, ha gyereketek születne?
Az még eszembe jutott, ha kicsit kimozdítod a megszokott kerékvágásból, ő is nyithat...
Több lehetőség miatt lehet ilyen:
1. Valami lelki baja van (bár a leírtak alapján nem hiszem)
2. Elkényeztetett, anyucipicikislánya.
3. Szimplán igénytelen az életére.
4. 2-es 3-as egyszerre
Nyilván a 4-es a legrosszabb, de szerintem a 2-esről lehet szó, ha az anyja kiabál vele, mert rájött, hogy mit nevelt a lányából. Sajnos ilyenkor csak saját maga tudna változni, de mivel szemmel láthatóan nem teszi meg, mert ez neki így jó és kényelmes, ezért szerintem nem érdemes vele hosszabb távra tervezned. Csak a saját életedet tennéd ezzel pokollá, és gondolom neked barátnő kell, nem pedig egy ingyenélő kolonc a nyakadon. A barátnődhöz hasonló emberek fognak az életben a legjobban szenvedni, mikor a szülők már nem lesznek.
Ha pedig igénytelen, arra van megoldás. Nem kell takarítani/mosni utána. Majd amikor a szobájában már csak járatokban tud közlekedni, megeszi a kosz meg a penész, és orrfacsaróan büdös lesz, majd akkor elgondolkozik, hogy kitakarítson. A szükség nagy úr!
Ez a lány egyértelműen egy elkényeztetett kiskirálylány. Nem akar dolgozni, mert az neki nem kényelmes. Nem akar takarítani, mert az neki nem kényelmes. Nem akar tanulni, mert az neki nem kényelmes.
Te komolyan tönkretennéd az életedet azzal, hogy ilyennel összeköltözöl? Akármennyire szereted, szerintem te is tudod, hogy nincs más választás. Nem hogy érted, de saját magáért sem akar megváltozni, mert ez neki így van jól, hogy mindent a feneke alá tesznek.
Egyébként a leírás alapján nekem úgy tűnik, mintha neki kb mindegy lenne, hogy ott vagy mellette, vagy sem.
esküszöm lehidalok: mi van??????
amiket leírtál kedves kérdező a lányról, majdnem elhánytam magam az undortól.
és te egy ilyen lányt szeretsz? nem értem mit szeretsz rajta- nekem ennek a fele is elég lenne- hogy otthagyjak valakit- költözz össze vele-rendben, csinálj neki halomszámra gyereket-az állam az adófizetők pénzén majd eltartja őket- szégyen- neked ez az életcélod hogy egy ilyen igénytelen nővel élj?? ha nem tud főzni-és lusta dolgozni, akkor majd egymást eszitek meg?? én nő létemre elsüllyednék szégyenemben-
mennyi normális, életcéllal rendelkező nő van, aki társat keres, az ilyen igénytelenek meg találnak-ez vicc, komolyan!!
szex miatt alkalmas- ??
most komolyan és ha ottmarad terhesen, arra is kéne gondolni.. aztán a gyerek is majd ezt látja-szép-
ebből látszik hogy a legtöbb pasi csak a külsőre hajt- továbbadnád a génjeidet egy ilyen csajnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!