Érdemes kipróbálnom pszichoaktív anyagokat, hogy empatiám fejlödjön?
Nem nagyon tudok bánni az emberekkel, mivel az életem jelentős részét számitógép előtt meg könyvek felett töltöttem. Családom is elég furcsa viselkedésű, szüleimnek sem nagyon vannak baráti kapcsolatai.
Igy most itt vagyok 25 évesen, mérnöki diplomával, de nem tudok elhelyezkedni már több, mint egy éve. Budapesten. Lett bár rendes állásom, protekcióval, de probaidő vége előtt kirugtak, mert nem birták elviselni a jelenlétemet a dolgozók. Ráadásul olyan dolgozók, akikkel csak egy irodában voltam, de a munkájukhoz semmi közöm nem volt.
És nagyon el vagyok keseredve ,mert nem veszem észre magamon, hogy megbántok embereket. Teljesen érzéketlen vagyok ezen a téren. És már az általános intelligenciám is hanyatlik, tehát megindultam a lejtőn rendesen.
Jó ötlet lenne pszichoaktív anyagokat megprobálnom, hogy hátha akkor megtapasztalnám milyen empatikusnak lenni az emberekkel?
Egyébként sokat jártam emberek közé, volt olyan időszakom, hogy rengeteget jártam le csajozni. Vagy most elkezdi majd nekem magyarázni valaki, hogy idegen csajokhoz, társaságokhoz odamenés nem fejleszti a szociális képességeket? Mondjuk lehet igaza van, mert van sok jólnevelt és kedves srác, aki mindenkivel nagyon jó fej, de csajok mégse tudnak rá férfiként tekinteni.
Én bár szociopata vagyok, mégis voltak barátnőim meg kalandjaim is. Mert gátlástalanul élek a lehetöségekkel.
De ettől még ugyanolyan furcsa és taszitó személyiség vagyok, amit két mondat után leszürnek egy állásinterjún. Mert ott az számit, hogy jó fej legyél.
De én meg erre képtelen vagyok. Ha beszélgetek emberekkel, elkerülhetetlen, hogy ufóként nézzenek rám. Mert minden mondanivalóm "furcsa". Ha meg érdeklődöm az emberek iránt, az megint csak furcsán sül el, mert furcsákat kérdezek. Nagyon nehéz.
Ez olyan, mintha az átlag embereket szopatnának azzal, hogy addig nem lesz állásuk, mig nem fejlesztik a matematikai tudásukat mondjuk egyetemi szintig. Ez az elvárás szerintem jelentős számú embert sodorna az öngyilkosságig.
Persze én csak azt kapom, hogy változzak meg. Ha nem érted, hogy milyen nagy feladat ez nekem, akkor olvasd vissza az előző bekezdést. És gondolkozz el a mondanivalóján.
Orvos felirhat füvet vagy gombát Magyarországon? Vagy egyáltalán mit várjak, ha megprobálom ezt a dolgot? Egy időben annyira padlón voltam, hogy meglátogattam a pszichiátriai rendelést, és irtak fel gyógyszert, de egy hét után majdnem feldobtam a talpam a mellékhatások miatt. Akkor mi értelme van az egésznek, ha többet árt, mint használ? (ja, gondolom valakinek üzlet, hogy eladhatja)
Nem kell normálisan viselkedni!;)
Emberien sem kell viselkedned.De például alkalmazkodnod érdemes bizonyos helyzetekben.Mondjuk egy adott állásra van szükséged ahhoz, hogy legyen pénzed és meg tudj élni.Egy munkáltatónak, munkaadónak azt kell, hogy lássa a leendő munkavállalón, hogy dolgozni szeretne.Bár az már más kérdés, hogy mindenki egyedi és az. adott társadalmi körülmények között nem biztos, megtalálja mindenki azt amire született.De ahhoz, hogy meg tudj élni, alkalmazkodnod szükséges bizonyos elvárásokhoz.Nem emberi (normákat) kell betartanod, pusztán a saját érdekedben kell alkalmazkodnod.Nem kell, hogy jó fej legyél egy állásinterjún, de ha szeretnél dolgozni, akkor azért kell, hogy érdekeljen is valamennyire a dolog.Az hogy megbántódnak körülötted az egy dolog.
A tiszteletet megadhatod minden embernek, a benne kialakult világgal szemben.Te döntöd el, hogy teszel-e annak érdekében, amit szeretnél megvalósítani önmagadban, vagy önmagad körül.Az LSD-vel kapcsolatban..Régen sok embernek igen tartós személyiségváltozást okozott, nem az LSD, hanem az Anyarosz nevű gomba.Ezek az emberek megőrültek, volt aki bele is halt.A rozskenyérrel együtt ettèk meg magát a gombát, ami a rosz kalászán élősködik.Egy kicsit selejtesebb Anyarozs kivonat (LSD), tartalmazhat, olyan alkaloidákat is amelyek nem az az agyadat teszik tönkre, de például az egyik alkaloidának erős érösszehúzó hatása van.stb...Nem kell, hogy normális legyél vagy más mint eddig, csak a saját igényeidhez mérten és annak szükségében alkalmazkodj a körülötted lévő emberekhez, dolgokhoz addig amíg az szükséges, ès egy percel se tovább.
de érted, az én agyam kémiája már igy is egy katasztrófa.
mondjuk sztem szerepe van a dologban annak is, hogy az emésztörendszerem is para kicsit. Sokat fáj a hasam, meg gyors az anyagcserém és nem nagyon marad meg rajtam az izom se. És bizonyos, kedélyállapotot meghatározó folyamatok az emésztörendszerben mennek végbe.
Nekem önsegítő közösségi terápia segített rejtett képességeim felismerésében, fejlesztésében. Szenvedély betegségemből kifolyólag. Több Önsegítő közösség létezik, amik Anonim módon zajlanak. Terápián kaptam visszajelzéseket, amiket a mai napig felhasználok.
Jó tanács pszichiáterhez ne fordulj, mert orvosilag annak nyoma marad, s egy életen át hordozhatod. Még akkor is ha már nem küzdöl a problémával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!