Könnyű-e elütni személyautóval, más autóval macskát?
Aki vezet,ezek leginkább véletlenül,vagy szándékosan történnek?
Nehéz észrevenni őket?
A macskák azért ugranak ki, mert nem tudják érzékelni a közeledő jármű sebességét. Nincs szó semmiféle macska-logikáról.
Mondjuk az tény, hogy ezek miatt a kiugrálások miatt sokszor nehéz kikerülni őket, de nem lehetetlen.
Általában szerintem sem direkt ütik el őket.
(személyesebb és más kérdés, de én inkább magamnak okoznék egy kisebb balesetet, mintsem, hogy elüssek egy állatot..)
Észrevenni nem nehéz őket, de gyorsan dönteni az ő "reakciójukat" figyelembe véve annál inkább.
Se a kutya, se a macska nem hülye állat, de ők is ugyanúgy "pánikolhatnak", vagy figyelmen kívül hagyhatják a közeledő járműveket, mint egy ember. A macskák egyébként, ahogy előttem is írták, nem tudják "normálisan" észlelni a sebességet, ezért veszélyes dolgokra szánhatják el magukat. Ugyanez van a magassággal is.
Azt mondtam kisebb balesetet. Azért nekimenni egy kamionnak, vagy egy másik személygépkocsinak komolyabb dolog.
Mondjuk inkább nekimennék egy fának. De ez az egész természetesen a körülményektől függ.
"Mondjuk inkább nekimennék egy fának. "
A fa nem élőlény? Másrészt bele is hallhatsz, de minimum fél milliós kaszni kár, amiért ha rendőr is van a közelben, büntető pontot kapsz és bírságot, mivel az út melletti fák az útkezelő (állami v. önkormányzati az mindegy) tulajdonában vannak. Szóval akkor már inkább az öngyilkos macskát üsd el. Sőt elkerülni sem lehet őket mert mindig akkor ugranak ki mikor odaér a kocsi.
"Mondjuk inkább nekimennék egy fának."
Akár hiszed, akár nem, ez az egyik legveszélyesebb dolog!
Kb. olyan, mint egy kisebb sebességgel érkező járművel frontálisan ütközni.
Gondolom, te nem vezetsz, ha ilyen hülyeségeket írsz. A fával ütközést lehetőleg mindig el kell kerülni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!